Studioul Universal a depășit două miliarde de dolari în box office-ul internațional în 2015

Redactor:
Florin Badescu
Studioul Universal a depășit două miliarde de dolari în box office-ul internațional în 2015
Studioul Universal a depășit pragul de încasări de 2 miliarde de dolari în box office-ul internațional într-un singur an, pe 11 iunie, grație primelor proiecții ale filmului "Jurassic World", și a stabilit astfel un nou record de viteză în industria cinematografică, precizează screendaily.com.

Până joi, studioul Fox deținea recordul de viteză în ceea ce privește depășirea pragului de 2 miliarde de dolari din încasările internaționale într-un singur an și stabilise această performanță pe 15 iunie 2010.

Studioul Universal a doborât acest record grație unei prime jumătăți de an 2015 care s-a dovedit extrem de profitabilă, cu ajutorul celui de-al șaptelea film din franciza „Furios și iute” (încasări de 1,16 miliarde dolari), filmului de dragoste cu accente sado-masochiste „Cincizeci de umbre ale lui Grey/ Fifty Shades of Grey” (403,6 milioane de dolari) și musicalului „Tonul perfect 2/ Pitch Perfect 2” (90 milioane de dolari).

Producătorii de la Universal consideră că rezultatele financiare totale ale acestui studio hollywoodian vor continua să se îmbunătățească în acest an, inclusiv în timpul sezonului estival.

Filmul „Jurassic World” abia și-a început periplul în box office-ul internațional, prin intermediul unui număr restrâns de proiecții, și va fi lansat în America de Nord și în alte 66 de teritorii în acest weekend. Acest lungmetraj a generat deja încasări de 24,5 milioane de dolari în urma unor proiecții efectuate într-o singură seară (miercuri).

„Ted 2”, o comedie cu umor ireverențios, cu actorii Seth MacFarlane și Mark Wahlberg, va fi lansată la sfârșitul lunii iunie, iar specialiștii se așteaptă ca această continuare să depășească încasările de 330 de milioane de dolari obținute de pelicula inițială.

Luna iulie va fi marcată de lansarea filmului de animație „Minionii/ Minions”, un spin-off al francizei „Despicable Me” – al doilea film din această serie, lansat în 2013, a generat încasări de 602 milioane de dolari -, iar în ultima lună a sezonului estival, august, vor fi lansate două filme care ar putea avea rezultate surprinzător de bune în box office: comedia „Trainwreck”, cu Amy Schumer, și „Straight Outta Compton”, un film biografic despre cariera grupului hip-hop N.W.A.

În ultima parte a acestui an, studioul Universal va lansa pe marile ecrane alte câteva filme cu un potențial de box office uriaș, precum filmul de aventuri „Everest”, cu Jake Gyllenhaal, filmul biografic despre Steve Jobs regizat de Danny Boyle și cu Michael Fassbender în rolul principal, thrillerul horror „Crimson Peak” al regizorului Guillermo del Toro, thrillerul „The Visit” al regizorului M. Shyamalan și drama romantică „By The Sea”, regizată de Angelina Jolie, în care actrița americană joacă alături de Brad Pitt.

Studioul Universal a reușit, joi, să depășească pentru a doua oară în istoria sa pragul încasărilor de 2 miliarde de dolari într-un singur an. Precedenta performanță similară a fost stabilită de studioul hollywoodian pe 17 septembrie 2013.

Inchide