STUDIU. Cât vor trăi femeile și bărbații care se vor naște după 2050

STUDIU. Cât vor trăi femeile și bărbații care se vor naște după 2050
O femeie din șapte care are în prezent 65 de ani va trăi până la 100 de ani, potrivit unui raport publicat de Institutul Național de Statistică (ONS) din Marea Britanie

O femeie din șapte care are în prezent 65 de ani va trăi până la 100 de ani, iar persoanele de sex feminin care se vor naște în 2057 vor trăi până la vârsta de 116 ani, potrivit unui raport publicat de Institutul Național de Statistică (ONS) din Marea Britanie. Datele prezentate în acest raport arată speranța de viață a femeilor s-a mărit și va continua să crească, notează Daily Mail.

Prin comparație cu estimările privind speranța de viață a femeilor, doar 8% dintre bărbații care au în prezent 65 de ani vor ajunge să împlinească 100 de ani, în timp ce 14% dintre femeile de aceași vârstă vor deveni centenare.

Speranța de viață pentru noile generații este considerabil mai mare. Se estimează că 30% dintre băieții și 39% dintre fetele care s-au născut sau se vor naște în 2013 vor ajunge să își celebreze cea de-a o suta aniversare.

Daily Mail mai scrie că datele institutului de statistică din Regatul Unit arată că în prezent în Marea Britanie sunt în jur de 14.000 de centenari, numărul lor fiind de 23 de ori mai mare decât era acum jumătate de secol.

Inchide