Suma imensă cu care Michael Jackson ar fi mituit familiile unor băieți pe care i-a molestat sexual

Suma imensă cu care Michael Jackson ar fi mituit familiile unor băieți pe care i-a molestat sexual
Publicat: 06/04/2015, 17:34

Cei doi bărbați, care susțin că au fost molestați în copilărie de Michael Jackson, vor afla marți dacă justiția americană le va permite să dea în judecată familia Jackson și să obțină astfel o parte din averea de 1,5 miliarde de dolari a megastarului.

Coregraful australian Wade Robson, în trecut unul dintre cei mai fermi apărători ai cântărețului, afirmă în prezent că Michael Jackson era un prădător sexual care l-a abuzat sexual de mai multe ori în copilărie.

Mitchell Beckloff, judecător la Tribunalul Superior din Los Angeles, a programat pentru marți audierea lui Wade Robson și a altui bărbat, o altă presupusă victimă a megastarului, James Safechuck, pentru a decide dacă afirmațiile celor doi sunt credibile și pot constitui baza unui viitor proces.

Robson și Safechuck au lipsit de la o audiere preliminară stabilită după ce au depus în instanță acele plângeri, la mai mult de un an după moartea din 2009 a celebrului cântăreț american.

Dacă judecătorul Beckloff va da aviz favorail pentru ca Robson, în vârstă de 32 de ani, și Safechuck, în vârstă de 36 de ani, să poată să inițieze un proces civil, presa americană consideră că multe alte reclamații de molestare sexuală ar putea fi formulate în instanță împotriva lui Michael Jackson.

Avocații celor doi reclamanți spun că „regele muzicii pop” a plătit aproape 200 milioane de dolari pentru a cumpăra tăcerea celor 20 de victime ale sale, precizează New York Post. Doar banii cheltuiți de megastar în procesul cu Jordan Chandler ar fi ajuns la peste 40 de milioane de dolari, afirmă aceeași publicație.

James Safechuck spune că l-a întâlnit prima dată pe Michael Jackson în 1987, pe vremea când avea vârsta de opt ani, și a fost molestat sexual de megastar în anul următor. De asemenea, el spune că artistul ar fi organizat o ceremonie de nuntă secretă în care el (Safechuck, n.r.) ar fi jucat rolul miresei.

Safechuck spune că megastarul i-ar fi dat un certificat de căsătorie și o verighetă, pe post de suvenire, care aveau menirea de a confirma „iubirea nemuritoare” dintre ei.

El pretinde de asemenea că Michael Jackson ar fi completat și un cec de peste 1 milion de dolari pe numele tatălui lui Safechuck, care lucra în acea vreme pentru serviciile de salubrizare.

„Jackson a avut atât de mult succes în eforturile sale, încât clientul meu a suportat acte repetate de abuz sexual, de o natură scandaloasă, iar el a fost îndoctrinat și obligat să creadă că acele fapte erau acte de iubire și erau provocate de James însuși”, a declarat avocatul lui Safechuck.

Cântărețul îl îmbrăca în mod regulat pe Safechuck în haine identice cu ale sale și le spunea reporterilor că Safechuck era verișorul lui, a dezvăluit un fost angajat al megastarului.

Avocatul lui Safechuck afirmă că Michael Jackson l-a molestat sexual pe clientul său de peste 100 de ori.

Wade Robson era un dansator celebru, în vârstă de cinci ani, originar din Brisbane, Australia, atunci când l-a întâlnit prima dată pe Michael Jackson.

Înainte de plângerea lui civilă, depusă în 2013, el a fost unul dintre cei mai mari susținători ai megastarului și a depus mărturie sub jurământ în procesul din 2005 în care Michael Jackson era acuzat de molestare sexuală, în California, declarând cu acea ocazie că nu a fost niciodată abuzat sexual de cântăreț.

Wade Robson a jucat un rol cheie în achitarea lui Michael Jackson în acel proces.

El spune acum că a trăit „în tăcere și negare vreme de 22 de ani” și susține că avea vârsta de șapte ani atunci când Michael Jackson l-a molestat prima dată.

Wade Robson spune că megastarul l-a molestat prima dată la ferma Neverland, în timp ce sora lui dormea într-un dormitor separat, aflat la doar câțiva metri distanță de al său.

O fostă cameristă a lui Michael Jackson, Blanca Francia, este așteptată să depună mărturie în instanță. Potrivit presei americane, ea va spune că l-a surprins într-o zi pe megastar în timp ce făcea duș împreună cu Wade Robson, pe atunci în vârstă de nouă ani, și că i-a văzut pe cei doi, pe jumătate îmbrăcați, în același pat.

Fondul care administrează averea megastarului a cerut anterior instanței americane să respingă aceste acuzații, întrucât Wade Robson ar fi așteptat prea mult timp înainte de a depune plângere și pentru că Michael Jackson ar fi singura persoană care ar fi putut să demonteze acele acuzații, însă el a murit în urmă cu aproape șase ani.

Wade Robson, devenit între timp un coregraf care a colaborat cu Britney Spears și Justin Timberlake, spune că nu a mai putut să lucreze în ultima vreme din cauza durerii provocate de abuzul comis de Michael Jackson.

Michael Jackson a murit la vârsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, în urma unei intoxicații grave cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale, pe care starul îl folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray, în perioada în care artistul american se afla la Los Angeles și efectua repetiții intense pentru ultimul său turneu din carieră, intitulat „This Is It Tour”, care ar fi trebuit să debuteze în iulie 2009 la sala O2 Arena din Londra.

Medicul personal al cântărețului, Conrad Murray, a fost găsit vinovat de omucidere involuntară și a fost condamnat la patru ani de închisoare. El a fost eliberat în octombrie 2013, după ce a petrecut aproape doi ani în închisoare.

În 2009, Michael Jackson dorea să revină pe scenă, în special pentru a evita falimentul, la cinci ani după ce fusese achitat în procesul de pedofilie, un scandal care îi afectase serios cariera.

Înainte de moartea sa, starul acumulase datorii de 500 de milioane de dolari, dar, după 2009, fondul care administrează averea megastarului – Michael Jackson Estate – în numele mamei și al celor trei copii ai cântărețului, a reușit, grație unor afaceri prospere, să încaseze peste 1,4 miliarde de dolari, potrivit unei cărți despre imperiul Jackson, intitulată „Michael Jackson Inc.”, lansată în Statele Unite în 2014.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cât vor primi românii în mână după creşterile salariale de la 1 iulie. Cum se...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Capcana legată de BANII DE PENSIE. Abia acum s-a aflat ce se poate întâmpla
Este cea mai bizară insulă din lume. Puțini oameni au curaj să se apropie de...
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?