SUPEREROINE, povești cu SCRIITORI și apăsarea FASCINAȚIEI pentru viața de zi cu zi. Ce premiere rulează în cinematografe în cel de-al doilea weekend din martie

Redactor:
Razvan Tupa
SUPEREROINE, povești cu SCRIITORI și apăsarea FASCINAȚIEI pentru viața de zi cu zi. Ce premiere rulează în cinematografe în cel de-al doilea weekend din martie
„Captain Marvel" și „Haos și speranță", între premierele din cinematografele românești. Vezi care sunt poveștile pe care le poți urmări în cel de-al doilea final de săptămână din martie.

„Capernaum – Haos și speranță” este una dintre cele mai tulburătoare construcții din cinematografia ultimilor ani. Pe cât de chinuitoare este premisa de la care se pornește, cea a băiețelului libanez care își cheamă părinții în fața tribunalului pentru a le cere socoteală în legătură cu nașterea sa, pe atât de puternică este apăsarea fascinației pentru viața de zi cu zi filmată de Nadine Labaki.

Tragedia de care te poți îndrăgosti arată astfel: 

„Captain Marvel” este unul dintre cei mai puternici supereroi din galaxie. În regia Annei Boden și a lui Ryan Fleck, nume ca Gemma Chan, Brie Larson și Samuel L. Jackson, Jude Law și Djimon Hounsou țin capul de afiș al filmului fantastic care își propune să arate altă față a puterilor supranaturale.

Iar performanțele eroinei se dezvoltă după cum urmează: 

Pentru că e vorba de eroine, documentarul „Distanța dintre mine și mine”, dedicat de Mona Nicoară și Dana Bunescu poetei Nina Cassian, urmărește evoluția scriitoarei de la convingerile comuniste, la obligația de a-și salva viața alegând exilul. Umorul uneia dintre cele care au fost privite ca o femeie fatală a literaturii române este punctat de compozițiile poetice și muzicale care au făcut-o faimoasă pe Nina în epocă.

Mărturisirile poetei cu numai un an înainte de moarte sunt însoțite de imagini de arhivă.

„Sub umbra părului sălbatic/ The Wild Pear Tree” este cel mai recent film al turcului Nuri Bilge Ceylan. Regizorul are una dintre perspectivele cele mai intens artistice din cinematografia contemporană trecând cu rapiditate de la analiza peisajelor afective din mediul rural din Anatolia la fascinația metropolelor din Orientul Apropiat.

Este povestea unui scriitor debutant și a ezitărilor sale în tot ce ține de raporturile afective din propria sa familie: 

 

Inchide