SURPRIZĂ de proporții la show-ul de talente „The Voice” Italia. Cine a câștigat competiția

SURPRIZĂ de proporții la show-ul de talente The Voice Italia. Cine a câștigat competiția
Publicat: 06/06/2014, 17:12
Actualizat: 30/07/2014, 01:32

Sora Cristina a câștiga finala concursului „The Voice” din Italia. Fără să pară tulburată de victoria ei, obținută cu 62% din totalul voturilor exprimate, în fața tânărului rocker Giacomo Voli, sora Cristina a cerut publicului să recite împreună rugăciunea „Tatăl Nostru” pentru „a mulțumi astfel Celui de sus, de deasupra noastră”.

„Vreau ca Iisus să fie aici cu noi, este un vis”, a spus ea după ce a primit trofeul emisiunii-concurs „The Voice of Italy”. Tânăra călugăriță în vârstă de 25 de ani a mulțumit, de asemenea, antrenorului ei, rapperul J-Ax, pentru faptul că a „apărat-o” adeseori de aceia care o criticau.

La rândul ei, cântărețul care s-a descris ca „un diavol în fața apei sfințite” a considerat „incredibil” parcursul sorei Cristina, care a venit la brațul lui, joi seară pe scenă, la acest concurs între patru finaliști, într-o ținută riguroasă – o rochie neagră și un voal negru. J-Ax a încurajat-o să „schimbe lucrurile, să dea un exemplu important”.

„Eu am un dar și vreau să vi-l ofer”, a spus, pe 19 mai, Cristina Sciuccia, atunci când cei patru jurați din acest concurs de talente, care tocmai o aleseseră după o audiție pe nevăzute, au întrebat-o ce căuta într-o astfel de emisiune. Prezența ei era șocantă în acest concurs rezervat mai degrabă amatorilor de paiete.

Celebra cântăreață și prezentatoare Raffaella Carra, complet șocată, a întrebat-o dacă era o călugăriță adevărată și ce credea despre papa Francisc, din care tânăra siciliană spune că se inspiră.

„Toate acestea se întâmplă pentru că, în lumea de afară, există o sete de bucurie, de iubire, o sete pentru un mesaj frumos și pur”, a explicat sora Cristina pentru presă, cu o zi înainte de marea finală, organizată la Milano.

După ce a fost aleasă de rapperul J-Ax, admirația publicului pentru sora Cristina nu a încetat să crească, doborând recorduri de audiență pentru Rai Due – al doilea post al televiziunii publice italiene -, unde cotele de audiență au depășit sistematic 15%.

Interpretarea ei, în ziua audițiilor pe nevăzute, a piesei pop „No One” a Aliciei Keys a fost vizionată de peste 50 de milioane de ori pe site-ul YouTube.

Fostul ei iubit a fost intervievat de mass-media, ca și profesorul ei de canto și directoarea academiei Star Rose, o fostă starletă din anii ’90, Claudia Koll, ea însăși devenită apoi călugăriță consacrată (după ce a depus jurământul de sărăcie și castitate, fără a intra într-un ordin religios).

Cristina Scuccia, care se descrie drept o fostă rebelă care a redescoperit religia, și-a început parcursul interpretând-o, puțin din joacă, puțin din provocare, pe fondatoarea Ordinului Ursulinelor, Sfânta Angela de Merici, într-un musical pus în scenă în 2008 de această congregație religioasă din Palermo, în Sicilia. Un an mai târziu, a devenit novice, înainte de a pleca în Brazilia, unde a trăit alături de copiii străzii, alăturându-se acestei congregații religioase în urmă cu doi ani.
Tânăra călugăriță nu este însă apreciată de toți italienii.

Emma Marrone, reprezentanta Italiei la concursul Eurovision – ea însăși devenită celebră grație unui concurs de talente – a spus că sora Cristina este „o insultă pentru showbiz”.

Criticii muzicali consideră că succesul ei se datorează mai mult simbolului pe care ea îl reprezintă într-o țară dominată de catolicism și de „buzz-ul” mediatic, decât talentelor ei vocale.

Antrenorul ei, J-Ax, a renunțat la ea în semifinală, în favoarea unui rapper, însă votul publicului a inversat decizia și a propulsat-o în finală pe „Suor Cristina”, așa cum i se spune în italiană.

În ceea ce o privește, călugărița spune că este foarte liniștită. Chiar dacă victoria în acest concurs televizat îi va aduce un contract cu casa de discuri Universal Music, sora Cristina nu vrea să renunțe la vocația ei.

Ea spune că este pregătită să revină „la o viață normală” și să se mulțumească să cânte „cu tinerii, la biserică, în parohie sau în școli” dacă superiorii ei decid astfel.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
NASA a creat anvelopa indestructibilă, fără aer - VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Decizie finală în România. Legea intră în vigoare din 1 iunie. Ciolacu: Așa e corect
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Otrava din farfuria românilor. Cum se îngălbenesc puii ca sa arate ca și când ar...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Test de cultură generală. Care e cea mai rapidă limbă?