Surpriză în box office-ul nord-american. Ce film a ocupat primul loc în weekend

Surpriză în box office-ul nord-american. Ce film a ocupat primul loc în weekend
Publicat: 08/01/2018, 10:51

Pe locul al doilea în box office-ul nord-american de weekend s-a situat o premieră, „Insidious: Ultima cheie/ Insidious: The Last Key”, partea a patra a seriei horror „Insidious”, care a avut încasări de 29,3 milioane de dolari.

Podiumul este completat de producția Disney-Lucas „Star Wars: Ultimii Jedi/ Star Wars: The Last Jedi”, care a avut încasări de 23,5 milioane de dolari. De la lansarea în cinematografe, pe 15 decembrie 2017, a opta parte a francizei „Star Wars” a avut încasări de 1,205 miliarde de dolari la nivel mondial.

Regizorul filmului, Rian Johnson, a declarat înainte de lansare că noul lungmetraj „Star Wars” se va concentra pe modul în care Rey (interpretată de Daisy Ridley) învață și înțelege conexiunea sa cu Forța. Din distribuție fac parte actori precum Mark Hamill (Luke Skywalker), John Boyega (Finn), Oscar Isaac (Poe), Benicio del Toro (DJ), Andy Serkis (Snoke), Adam Driver (Kylo Ren).

Carrie Fisher este prezentă în acest film, în rolul prințesei Leia. Actrița a filmat toate scenele în care urma să apară înainte de moartea sa bruscă, din decembrie 2016, la vârsta de 60 de ani.

Scenariul este semnat de Rian Johnson și George Lucas.

Pe locul al patrulea în box office-ul nord-american de weekend se află „Omul spectacol/ The Greatest Showman”, de Michael Gracey, povestea magicianului P.T. Barnum, interpretat pe marele ecran de Hugh Jackman, care a avut încasări de 13,8 milioane de dolari.

„Pitch Perfect 3”, al treilea opus din seria de succes „Pitch Perfect”, regizat de Trish Sie, a avut încasări de 10,2 milioane de dolari de vineri până duminică, situându-se astfel pe locul al cincilea.

Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în weekend în cinematografele nord-americane este completat de „Ferdinand”, de Carlos Saldanha (7,73 de milioane de dolari), „Jocuri secrete/ Molly’s Game”, de Aaron Sorkin (7 milioane de dolari), „Darkest Hour. Ziua decisivă/ Darkest Hour”, de Joe Wright (6,35 de milioane de dolari), „Coco”, de Lee Unkrich și Adrian Molina (5,53 de milioane de dolari), și „Pentru toți banii din lume/ All the Money in the World”, de Ridley Scott (3,5 milioane de dolari).