Tablouri semnate de BANKSY, confiscate de poliția belgiană. Artistul și un fost manager se ceartă pe dreptul de proprietate asupra lor

Redactor:
Silviu Bănilă
Tablouri semnate de BANKSY, confiscate de poliția belgiană. Artistul și un fost manager se ceartă pe dreptul de proprietate asupra lor
Luna trecută, Banksy a distrus un tablou de un milion de lire sterline, gestul său fiind o „afirmație politică", după cum a transmis misteriosul artist. Se pare că Banksy nu poate sta departe de controverse, după ce autoritățile belgiene i-au confiscat tablouri în valoare de 13 milioane de lire sterline.
Poliția a confiscat 58 de lucrări ale lui Banksy din cadrul unei expoziții, inclusiv unele din cele mai cunoscute desene ale sale, precum „polițiști care se sărută”, în urma unei dispute cu un fost manager, pe marginea dreptului de proprietate asupra lor, scrie Daily Mail.
 
Banksy a făcut apel în ultima vreme la înțelegere, semnalând numărul tot mai mare de expoziții FALSE, deschise fără acordul său. Artistul a spus că le-ar cere oamenilor bani pentru a-i vedea tablourile doar dacă ar expune la un „carnaval„.
 
Lucrările au fost ridicate din galeria Strokar din Ixelles, Bruxelles, joi seară. Show-ul Banksy Neautorizat a fost suspendat.
 
 

 

 
Autoritățile au luat tablourile deoarece există suspiciuni privind asigurarea lor și se tem ca nu cumva acestea să fie distruse sau furate.
 
Un avocat al Strokar a declarat că ONG-ul nu a făcut decât să furnizeze un spațiu pentru expoziție, avertizând că „se protejează împotriva unui risc major„.
 
Un tribunal din Bruxelles a decis că lucrările au fost expuse fără permisiunea proprietarilor de drept. 
 
Săptămâna trecută, proprietarii locului respectiv au luat legătura cu avocații lui Steve Lazarides, fostul manager al lui Banksy și totodată presupusul deținător al celor mai multe din lucrările artistului urban. S-a depus astfel o plângere, deoarece evenimentele au fost organizate fără acordul său.
 
Chiar dacă identitatea lui Banksy NU a fost încă demascată, unii cred că ar fi vorba despre artistul Robin Gunningham, din Yate, în apropiere de Bristol sau chiar de un grup mai larg de artiști. 
 
Inchide