Țările de pe Glob în care femeile trăiesc o viață fericită

Țările de pe Glob în care femeile trăiesc o viață fericită
Publicat: 08/03/2017, 18:28

Țările de pe Glob în care femeile trăiesc cel mai bine:

23. Republica Cehă: Egalitatea de gen este una dintre prioritățile-cheie ale politicilor promovate de guvernul ceh.
22. Singapore: Un document numit Carta Femeilor a fost adoptat în 1961, iar acesta urmărește să protejeze și să promoveze drepturile fetelor și femeilor din Singapore.
21. Polonia: Cu toate că se aplică legi dure în privința avorturilor, celelalte criterii incluse în studiu fac din această țară un stat în care viața femeilor este una bună și fericită.
20. Portugalia: Din 1976 femeile portugheze beneficiază de egalitate completă în fața legii în raport cu bărbații.
19. Italia: Egalitatea de gen în contextul căsătoriei a fost introdusă în lege din 1975, eliminând astfel importanța sporită a soțului.
18. Spania: Această țară a fost, mai ales în ultimii ani, elogiată pentru eforturile sale în ceea ce privește angajamentul pentru atingerea egalității de gen, ajungând astfel pe poziția 18 în clasament.
17. Japonia: Chiar din cel de-Al Doilea Război Mondial femeile japoneze au fost creditate cu aceleași drepturi ca și bărbații, iar în acest moment autoritățile încearcă să le convingă pe acestea să intre pe piața muncii.
16. Statele Unite: În 2017, în Congresul SUA au intrat mai multe femei ca niciodată, acesta fiind și unul dintre factorii importanți care au adus țara pe această poziție.
15. Irlanda: Cu toate că este recunoscută drept un stat tradiționalist, normele sociale în Irlanda sunt în continuă schimbare, iar în acest moment este una dintre cele mai bune țări în care femeile pot trăi.
14. Franța: Acest stat a făcut eforturi însemnate pentru a pune capăt discriminării accentuate împotriva femeilor, ajungând astfel pe locul 14.
13. Luxemburg: Această țară a fost printre primele care au dat femeilor dreptul să voteze, introducând drepturile electorale egale începând cu anul 1919.
12. Marea Britanie: Regatul Unit este condus în prezent de o femeie premier, Theresa May, remarcându-se și multe figuri feminine care luptă pentru egalitatea de gen.
11. Germania: Cancelarul Angela Merkel este cea mai bună dovadă că aici femeile pot fi la fel de puternice ca și bărbații.
10. Noua Zeelandă: Acest stat este un lider mondial în ceea ce privește menținerea păcii, fapt care o transformă și într-una dintre cele mai bune locuri în care este promovată egalitatea între cele două sexe.
9. Austria: Bogată în cultură, această democrație bogată a ajuns pe locul 9 în clasamentului statelor în care femeile trăiesc cel mai bine.
8. Australia: Un stat cu o reprezentare sportivă ridicată în rândul ambelor genuri, Australia oferă o speranță de viață ridicată atât pentru femei, cât și pentru bărbați.
7. Elveția: Țara defilează cu diversitatea sa caracteristică, iar atitudinea sa deschisă este reflectată în politicile promovate în raport cu drepturile femeilor.
6. Finlanda: Și Finlanda se numără printre țările care au garantat rapid dreptul la vot al femeilor, fiind, de asemenea, primul stat care a legalizat sufragiul universal.
5. Canada: Protejarea drepturilor femeilor în această parte a Americii de Nord se află printre cele mai importante politici promovate la nivel intern și internațional.
4. Olanda: Statul oferă o gamă largă de beneficii pentru proaspetele mămici, inclusiv acces la asistență medicală de specialitate, costurile fiind acoperite în integralitate sau parțiale de asigurarea de sănătate.
3. Norvegia: Considerată una dintre națiunile lumii în care egalitatea de gen este la cele mai înalte cote, aici femeile își pot lua până la 35 de săptămâni de concediu maternal plătit în integralitate sau până la 45 de săptămâni în care primesc 80% din veniturile obținute în perioadele în care sunt active în câmpul muncii.
2. Danemarca: Cu una dintre cele mai flexibile politici referitoare la concediul maternal din UE, această țară este a doua în topul statelor în care femeile trăiesc cel mai bine.
1. Suedia: Egalitatea de gen este una din pietrele de temelie ale societății suedeze, aducând această țară pe primul loc în clasamentul statelor în care femeile sunt cel mai fericite și au o viață bună. Aproape două treimi dintre diplomele universitare sunt obținute de femei, iar fiecare părinte poate beneficia de circa trei luni de concediu parental.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția