Telefoanele devin mai mari și mai grele și, implicit, mai puțin mobile: Au devenit o problemă de sănătate / Care sunt mărcile cu cele mai grele telefoane

Telefoanele devin mai mari și mai grele și, implicit, mai puțin mobile: Au devenit o problemă de sănătate / Care sunt mărcile cu cele mai grele telefoane
Publicat: 01/11/2019, 18:33
Actualizat: 09/01/2020, 00:14

Astăzi, telefoanele care cântăresc 200 de grame nu mai sunt o raritate, deoarece companiile oferă ecrane și baterii mai mari, dar și camere performante. De exemplu, iPhone 11 cântărește 194 de grame, iar OnePlus 7T Pro are o greutate de 206 grame.

Unul dintre cele mai grele smartphone-uri de pe piață este ASUS ROG Phone 2, un model de gaming care cântărește 240 de grame.

Mărci cunoscute ale căror telefoane au devenit tot mai grele în ultimii ani sunt: Apple, Huawei, Xiaomi și OnePlus. Singura companie mare la care greutatea smartphone-urilor a rămas oarecum constantă este Samsung.

Telefoanele de mari dimensiuni nu sunt doar mai puțin mobile, ci pot afecta sănătatea utilizatorilor. Doctorul ortoped Roger Powell a declarat, într-un interviu acordat The Orthopaedic Institute, că a întâlnit un număr mare de pacienți cu dureri la mâini cauzate de smartphone-uri. „Cea mai comună durere pe care o acuză este la mână – în special la degetele inelar și cel mic”, a declarat Powell.

Potrivit unui sondaj realizat de operatorul telecom O2, în ultimii cinci ani 43% dintre utilizatorii de smartphone-uri au experimentat dureri la degetul mare.

Telefoanele de dimensiuni mici sunt o raritate pe piață. Situația s-ar putea schimba după ce Apple va lansa, anul viitor, iPhone SE2, un model de dimensiuni mai mici. De obicei exemplul dat de compania americană este urmat și de alți producători.