Televiziunea Giga TV se relansează, vineri, la ora 20.30, cu emisiunea „Tur de forță”

Televiziunea Giga TV se relansează, vineri, la ora 20.30, cu emisiunea Tur de forță
Publicat: 19/12/2013, 20:33
Actualizat: 25/03/2019, 23:37

Giga TV își va relua emisia vineri, la ora 20.30, cu emisiunea „Tur de forță”, sub sloganul „Gândim altfel”, televiziunea urmând să fie disponibilă într-o primă fază abonaților platformei de satelit Dolce, a declarat, pentru MEDIAFAX, George Harabagiu, managerul de proiect al postului.

Giga TV a avut în acest an o existență tumultoasă. Astfel, pe 17 septembrie, CNA a decis să retragă societății Sonic Media SRL (al cărei asociat unic este Alexandru Bania) licența audiovizuală a televiziunii Giga TV, din cauză că emisia postului a fost întreruptă mai mult de 96 de ore, fără a notifica în acest sens Consiliul.

Ulterior, pe 1 octombrie, CNA a decis să revină asupra deciziei de retragere a licenței audiovizuale a Giga TV și a acordat televiziunii dreptul de a emite din nou, însă după o perioadă de revizie tehnică de 90 de zile, pe care societatea Sonic Media SRL a solicitat-o.

În 12 decembrie, CNA a aprobat modificarea grilei de programe și a serviciului de programe a televiziuni Giga TV, fapt pentru care televiziunea își poate relua emisia.

Potrivit lui George Harabagiu, managerul de proiect al Giga TV, televiziunea generalistă își va relua emisia, vineri, la 20.30, cu emisiunea „Tur de forță”, realizată de el și de Cătălina Mihăescu.

„Sloganul nostru este «Gândim altfel». Eu urăsc festivismul și vreau să abordez această reîncepere a emisiei ca fiind un act de normalitate”, a spus George Harabagiu.

El a precizat că Giga TV este „primul post de televiziune din România care și-a recăpătat licența ridicată de CNA într-un mod interpretabil”. „Consecințele acelei decizii sunt însă cele care mă macină astăzi, pentru că ulterior ridicării licenței, CNA a notificat toți marii operatori de cablu să ne scoată din grilele lor. Era și normal în condițiile în care ne fusese ridicată licența audiovizuală. Ceea ce eu consider paradoxal este faptul că după ce contestația pe care am susținut-o în fața membrilor CNA a fost aprobată și CNA a redat licența societății Sonic Media SRL, operatorii de cablu respectivi nu au mai fost notificați și ca să ne reintroducă în grilă, motiv pentru care din acel moment a început pentru mine personal acest război al nervilor”, a spus George Harabagiu.

El a mai spus că „Giga TV a avut parte de un experiment nefericit”. „Experiment cu care nu am fost de acord în Consiliul de Administrație, respectiv acea asociere cu Money.ro (căreia CNA i-a retras licența în 10 septembrie, n.r.). (…) În urma acelei asocieri păguboase ne-au dispărut echipamente de zeci de mii de euro, au rămas facturi restante și o pierdere comercială extraordinar de mare”, a spus George Harabagiu.

Harabagiu a mai spus că într-o primă fază televiziunea Giga TV va fi disponibilă abonaților platformei Dolce. „În acest moment avem contract cu Dolce pentru ridicarea semnalului și suntem în negocieri de-a dreptul disperate cu RCS&RDS, pentru că sunt oameni cu care noi am pornit un parteneriat și pe care ni-i dorim din nou aproape”, a spus George Harabagiu.

El a mai spus că în prezent echipa Giga TV este formată din aproximativ 60 de persoane. „Din punctul meu de vedere Giga TV este formată acum, în etapa de dezvoltare, dintr-o echipă foarte tânără, care va privi altfel realitatea. Suntem puțin mâhniți, înțelegem și noi în cele din urmă că în audiovizualul din România totul s-a mercantilizat, dar mai presus de bani înseamnă și ideea de televiziune, pe care o să o promovăm oricât ne-ar costa”, a spus Harabagiu.

Totodată, Giga TV va colabora cu Universitatea Hyperion pentru implementarea unui proiect interdisciplinar în care se urmărește implicarea studenților în activități și programe specifice domeniului audiovizual.

„Vom lansa și nume noi precum Andreea Arcan, care va modera emisiunea de dezbatere «Dreptul la apărare»”, a explicat Harabagiu.

O altă emisiune din grila Giga TV este „Șoc Show”, produsă de Dan Mușetoiu.

„În această perioadă a sărbătorilor ne vom ocupa să oferim publicului și divertisment de calitate. Am stabilit un Cod de deontologie profesională și încercăm să demonstrăm că divertismentul nu înseamnă vulgaritate”, a explicat George Harabagiu.

De asemenea, grila Giga TV va include și emisiunea „Mintea costă”, un program de tip reality show, care va fi difuzat live după sărbători, în care candidații își vor prezenta ideile de afaceri și vor primi finanțare pentru proiectele câștigătoare. Moderatorul emisiunii este Liviu Moldovan.

Totodată, George Harabagiu a spus că vor exista și alte „surprize” în privința grilei de programe a Giga TV. Potrivit unor surse din televiziune, reprezentanții Giga TV încearcă să îi coopteze în echipa televiziunii pe Andrei Gheorghe și pe Ion Cristoiu.

„Am fost sunat de foarte mulți oameni care au crezut în acest proiect, un proiect care s-a frânt brusc datorită naivității. Trebuie să ieșim din naivitate și să intrăm în concret. De asta, porțile Giga TV vor fi deschise pentru oamenii care gândesc altfel (…) Eu sper foarte mult ca operatorii de cablu, cabliștii independenți din România, să înțeleagă în acest moment că monopolul informației nu există și că trebuie să abordeze această chestiune a retransmiterii televiziunilor altfel, să gândească altfel, nu neapărat mercantil. Sunt servicii pe care le plătim, negocierile însă sunt mult mai dure decât în lumea politică. E o lume închisă”, a mai spus George Harabagiu.

Televiziunea generalistă Giga TV a primit licență audiovizuală de la CNA pe 5 mai 2011.

În perioada 1 iulie 2013 – 1 septembrie 2013, Giga TV a avut contract de asociere în participațiune cu Money TV, prin care emisiunile Money TV erau retransmise pe Giga TV.

CNA a retras licența audiovizuală a Money.ro TV, în data de 10 septembrie, din cauză că emisia televiziunii a fost întreruptă mai mult de 96 de ore, fără a notifica în acest sens Consiliul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV:...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un copil a găsit o piesă rară de Lego pe o plajă din Marea Britanie