Televiziunea indiană Bollywood HD se lansează în România

Televiziunea indiană Bollywood HD se lansează în România
Publicat: 17/07/2012, 12:14
Actualizat: 25/06/2013, 18:07

Televiziunea indiană Bollywood HD va fi disponibilă pentru distribuția pe rețelele de cablu și satelit din România de la 1 august, în prezent purtându-se discuții pentru retransmisia canalului pe rețelele UPC și Romtelecom, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanții postului.

Noua televiziune Bollywood HD – primul canal HD indian disponibil în România – va transmite cele mai bune filme, show-uri și seriale, toate în format full HD. Printre filmele care vor fi difuzate de Bollywood HD se numără și „Three Idiots”, în regia lui Rajkumar Hirani, considerat cea mai bună producție indiană de până în prezent. Filmul, difuzat pe 3 august, prezintă povestea a doi prieteni care încep o călătorie în căutarea unui amic cu care nu au mai ținut legătura. Pe parcursul aventurilor, ei se confruntă cu o serie de peripeții care vor îngreuna atingerea acestui obiectiv, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

„De la 1 august, Bollywood HD va emite pe satelit și purtăm discuții cu partenerii noștri tradiționali – Romtelecom și UPC – pentru difuzarea canalului în rețelele lor”, a declarat pentru MEDIAFAX Ionuț Samoilă, reprezentant al ISG Media.

Lansarea Bollywood HD pe satelit, de la 1 august, marchează apariția pe piața europeană a celui de-al patrulea post cu producții indiene, alături de Bollywood TV, Bollywood Classic și Bollyshow.

Aceste trei posturi sunt disponibile din luna februarie a acestui an și au fost aduse în România de compania ISG Media. Bollywood TV difuzează în HD și SD cele mai cunoscute pelicule indiene produse între 2000 și 2011, în timp ce Bollywood Classic aduce în atenția telespectatorilor români filme clasice indiene, iar Bollyshow transmite show-uri, seriale, jurnale de călătorie și documentare produse în India.

În prezent, Bollywood TV, Bollywood Classic și Bollyshow sunt retransmise în România pe UPC Digital, pe rețeaua IPTV a Romtelecom, pe platforma de satelit Dolce a Romtelecom și în rețelele altor companii de cablu mici și mijlocii.

„Industria indiană de film s-a dezvoltat cu o viteză impresionantă. Producțiile difuzate de cele trei posturi sunt rezultatul unei experiențe cinematografice îndelungate, combinate cu o cultură locală fascinantă”, spune Gabriela Zamfirescu, partener local al ISG Media, în comunicat. „Considerăm că este o ocazie deosebită pentru publicul român să ia contact cu producții indiene de o altă calitate decât cele pe care le-a putut viziona până acum”, adaugă Gabriela Zamfirescu.

Pe de altă parte, Ionuț Samoilă a precizat pentru MEDIAFAX că ISG Media plănuiește să lanseze, din toamnă, Bollywood Basic, o televiziune gândită special pentru distribuția pe rețelele mici de cablu din România.

ISG Media a lansat canale tematice indiene în Orientul Mijlociu, Africa și Canada. Are licențiate peste 9.000 de titluri de filme, zeci de seriale și emisiuni și peste 30.000 de clipuri muzicale. În 2009 a lansat primul canal HD indian din lume și are contractate peste 60 de case de producție din India. Compania a fost lansată în 2008, la inițiativa lui Shai S. Sampson și a lui Gilad Elazar, oameni de afaceri cu o experiență îndelungată în industria indiană de entertainment.

În România, pachetul de canale Bollywood TV este distribuit și transmis de compania de broadcast TV Digital broadcast.

Pe 17 ianuarie, societatea ISG TV SRL, ai cărei asociați sunt cetățenii israelieni Shimshon Shai și Elazar Gilad (fiecare cu câte 45%) și Noemi-Gabriela Samoilă-Zamfirescu (10%), a primit o licență audiovizuală prin satelit, de la Consiliul Național al Audiovizualului, pentru televiziunea Bollywood TV. Această licență permite Bollywood TV să fie o televiziune localizată, programele urmând să fie difuzate cu subtitrare în limba română.

Ulterior, ISG TV a lansat pachetul de televiziuni Bollywood TV, care include televiziunile Bollywood TV, Bollywood Classic și Bollyshow.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cât vor primi românii în mână după creşterile salariale de la 1 iulie. Cum se...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
PLANUL UNGURILOR a devenit realitate. Nimeni nu ar fi crezut că VOR AJUNGE până aici
Este cea mai bizară insulă din lume. Puțini oameni au curaj să se apropie de...
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?