• Publicat:
Magazin

„The Book of Yeezus”, versiunea Bibliei în care Dumnezeu este înlocuit cu Kanye West

„The Book of Yeezus”, versiunea Bibliei în care Dumnezeu este înlocuit cu Kanye West
Fanii care caută îndrumare spirituală și iluminare divină din partea lui Kanye West au la dispoziție un nou text din care să se inspire, odată cu publicarea volumului "The Book of Yeezus", o versiune a Bibliei în care fiecare menționare a lui Dumnezeu este înlocuită cu "Kanye" sau "Yeezus".

Potrivit nme.com, textul este, în esență, „Facerea” sau „Geneza”, prima parte a Vechiului Testament creștin, dar, în loc ca geneza lumii să fie atribuită lui Dumnezeu, textul spune: „La început, Kanye a creat cerul și pământul… Și Kanye a spus să fie lumină și s-a făcut lumină”.

Acest „volum de artă” a fost publicat de trei frați din Statele Unite ale Americii, care vând cartea prin intermediul site-uilui etsy.com, pentru 18,7 euro bucata, informează consequenceofsound.net.

Potrivit celor trei frați, volumul „The Book of Yeezus” nu a fost publicat pentru a-l lua în derâdere sau, dimpotrivă, pentru a-l lăuda pe rapperul american Kanye West, ci mai degrabă oferă „o perspectivă proaspătă asupra a cum ar putea arăta Biblia în lumea modernă”.

„Fiecare generație ridică pe umerii săi un superstar, într-atât de relevant încât acesta ajunge să acompanieze acea generație în evoluția ei, fiind o parte a ei și formând, în cele din urmă, identitatea acesteia. Astfel de simboluri din trecut au fost Frank Sinatra, Marilyn Monroe, John Lennon sau Michael Jackson. Pentru această generație, Generația Y, Kanye West nu oferă doar cel mai mare spectacol, ci, într-un anume fel, este și o figură spirituală”, au spus editorii volumului.

„Ce-ar fi dacă Biblia, cel mai important text publicat al tradiției istorice occidentale, ar fi actualizată pentru a reflecta societatea noastră modernă? Cum ar arăta? Ceea ce am creat este o formă de artă intervenționistă, o noutate pentru măsuța de cafea, care va fi atrăgătoare atât pentru fanii lui Kanye West la nivel global, cât și pentru cei curioși referitor la acest fenomen cultural uriaș”, au mai spus editorii.

„Yeezus” este numele celui de-al șaselea album de studio al rapperului și producătorului muzical american Kanye West, lansat pe 18 iunie 2013, de casele de discuri Roc-A-Fella Records și Def Jam Recordings.

Rapperul și producătorul american Kanye West a devenit cunoscut la începutul anului 2000. Cel de-al treilea album al său, „Graduation”, a fost unul dintre cel mai bine vândute materiale discografice ale anului 2007. West este câștigător a 21 de premii Grammy. „Watch the Throne”, album compus în colaborare cu Jay-Z, a fost lansat în vara anului 2011. Cel mai recent album al său, al șaselea, este „Yeezus”, lansat în iunie 2013.

Inchide