„Thor: Întunericul”, lider în box office-ul nord-american – TRAILER

Thor: Întunericul, lider în box office-ul nord-american - TRAILER
Publicat: 18/11/2013, 11:27
Actualizat: 22/03/2014, 05:34

Filmul „Thor: Întunericul”, cu Chris Hemsworth și Natalie Portman în rolurile principale, s-a situat pe primul loc în box-office-ul nord-american, pentru al doilea weekend consecutiv, cu încasări de 38,45 milioane de dolari, informează boxofficemojo.com. Producția este pe primul loc și în România, cu încasări de peste 1.300.000 de lei în ultima săptămână, potrivit Cinemagia.

Filmul fantasy, regizat de Alan Taylor („Urzeala tronurilor”, 2011), este continuarea lungmetrajului „Thor” din 2011, care prezintă aventurile fiului regelui Odin, inspirate din revistele de benzi desenate din seria Marvel Comics. După evenimentele din „Thor”, zeul luptă pentru a reinstaura ordinea în cosmos, însă o străveche rasă, în frunte cu răzbunătorul Malekith, se întoarce pentru a trimite Universul înapoi în întuneric.

Comedia romantică „The Best Man Holiday”, regizată de Malcolm D. Lee, a debutat direct pe locul al doilea, cu încasări neașteptat de mari, 30,5 milioane de dolari. Filmul, care a avut un buget de 17 milioane de dolari, cu Morris Chestnut și Taye Diggins în rolurile principale, prezintă întâlnirea dintre foști colegi de facultate în timpul vacanței de Crăciun, în timpul căreia se reaprind vechi rivalități și povești de dragoste.

Pe locul al treilea se situează comedia „Last Vegas”, care urcă astfel o poziție, cu încasări de 8,8 milioane de dolari. Cu Robert De Niro, Michael Douglas, Morgan Freeman și Kevin Kline, comedia surprinde aventurile unor sexagenari care merg la Las Vegas pentru a organiza o petrecere a burlacilor.

Filmul de animație „Păsări libere” coboară, în schimb, o poziție, de pe locul al treilea pe al patrulea, obținând încasări de 8,3 milioane de dolari. Această comedie pentru toate vârstele povestește peripețiile a doi curcani din medii diferite, care încearcă să schimbe cursul istoriei, cu scopul de a scoate această pasăre de pe mesele americanilor din Ziua Recunoștinței.

Comedia cu farse „Jackass Presents: Bad Grandpa”, cu Johnny Knoxville și Jackson Nicoll, despre un bunic de 86 de ani care pornește într-o călătorie trăsnită prin America alături de nepotul său de opt ani, Billy, s-a situat pe locul al cincilea, cu încasări de 7,6 milioane de dolari.

Filmul SF „Gravity 3D: Misiunea în spațiu”, cu actorii Sandra Bullock și George Clooney în rolurile principale, se menține pe locul al șaselea, cu încasări de 6,2 milioane de dolari. În acest film, Sandra Bullock și George Clooney interpretează rolurile a doi astronauți aflați în derivă în spațiu, după ce naveta lor a fost distrusă în timp ce ei efectuau o ieșire pe orbită. Regizat de Alfonso Cuarón, thrillerul SF „Gravity” a fost foarte bine primit și de criticii americani, iar unii dintre aceștia consideră că filmul are șanse reale în cursa pentru premiile Oscar.

Filmul SF „Jocul lui Ender/ Ender’s Game”, cu Harrison Ford în distribuție, s-a situat pe locul al șaptelea, cu încasări de 6,2 milioane de dolari. Filmul „Jocul lui Ender” prezintă antrenamentele de elită ale forțelor militare terestre, efectuate pentru a face față amenințărilor venite dintr-un spațiu extraterestru ostil omenirii. Salvarea stă în mâinile lui Ender Wiggin (Asa Butterfield), un tânăr timid, dar incredibil de inteligent, care se impune în fața tuturor colegilor săi, devenind astfel marea speranță a forțelor armate.

Filmul „12 Years a Slave”, care prezintă povestea adevărată a unui bărbat de culoare vândut ca sclav în anul 1840 în statul american Louisiana, pierde un loc în clasament și se situează pe poziția a opta, cu încasări de 4,7 milioane de dolari. Filmul, regizat de cineastul Steve McQueen, cu Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender și Brad Pitt în distribuție, are la bază volumul de memorii scris în 1853 de Solomon Northup. „12 Years of Slave” a fost extrem de bine primit atât de spectatori, cât și de criticii de cinema, la festivalul de la Toronto și la Telluride Film Festival, fiind considerat deja unul dintre marii favoriți din cursa pentru Oscaruri.

Lungmetrajul „Căpitanul Phillips/ Captain Phillips”, în care Tom Hanks joacă rolul căpitanului vasului Maersk Alabama din marina comercială americană, luat cu asalt de un grup de pirați în largul coastelor somaliene în 2009, a coborât un loc în box office-ul nord-american și a ajuns pe poziția a noua, cu încasări de 4,5 milioane de dolari.

Comedia „Era și timpul/ About Time”, cu Rachel McAdams și Domhnall Gleeson, ocupă locul al zecelea, cu încasări de 3,4 milioane de dolari. În regia lui Richard Curtis, filmul prezintă povestea de dragoste dintre Tim, un bărbat ce are capacitatea de a călători în timp, și Mary, o tânără frumoasă, dar nesigură pe ea, căreia trebuie să îi cucerească inima după o succesiune de călătorii prin epoci diferite.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Fraţi români împuşcaţi pe stradă, în Spania: unul a murit pe loc, celălalt e...
Antonela Patrut, apariție-șoc la brațul lui Donald Trump jr. Arpad, lăsat în plan secund de...
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Soțul Ancăi Molnar aproape că a cedat la o zi de la înmormântarea make-up artistei:...
Imagini din închisoarea în care intri și nu mai știe nimeni de tine. Încă 2.000...
Serialul Netflix care a rupt topurile în România! Are 8 episoade și prezintă o poveste...
Cum a aflat Anca Molnar că are o TUMORĂ pe creier. Simptomul BANAL pe care...
Un rocker îi ia apărarea lui Babasha după concertul Coldplay. "Suntem ultimii ipocriți, ne-am făcut de...
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de...
Mesajul dureros transmis de soțul Ancăi Molnar, la o zi după înmormântarea make-up artistei. Bărbatul...
Uite îngheţata, nu mai e îngheţata! Vedetele din România în imagini interzise cardiacilor
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai...
Stellantis mută o parte din producţia de vehicule electrice din China în Europa / Taxele...
NAZISTUL care a încercat să-l UCIDĂ pe Hitler
Maestre, nu te vom uita! S-a stins marele ARTIST al României: Drum bun spre lumină
A dispărut un mare coșmar al omenirii, dar apare altul. Vremurile, din ce în ce...
Cine sunt părinții lui Babasha, tânărul huiduit la concertul Coldplay. Așa arată femeia de la...
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Cum a început povestea de dragoste dintre Maria Cârneci și soțul său, Romulus Petrescu: „Cam...
Saveta Bogdan, adevărul despre cererea în căsătorie făcută de Gheorghe Turda. Care este, de fapt,...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
Pământul este înconjurat de materie întunecată? Iată ce cred cercetătorii!
×