„Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, unul din cele mai controversate filme de la Oscar 2018, inspirat de fapte reale. „Am lopata în portbagaj, în caz că va trebui să-mi dezgrop fiica”

 Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, unul din cele mai controversate filme de la Oscar 2018, inspirat de fapte reale. „Am lopata în portbagaj, în caz că va trebui să-mi dezgrop fiica
Publicat: 04/03/2018, 20:57

Fiica lui Marianne Asher-Chapman, Angela, care are același nume ca și fiica personajului interpretat de Frances McDormand în „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, a fost ucisă în anul 2003 de soțul ei. Nimeni nu a reușit însă nici până astăzi să localizeze cadavrul tinerei.

Departamentul Șerifului din Morgan County nu a dorit să comenteze pentru BBC informațiile din acest caz, care a inspirat unul din cele mai titrate filme de la Oscar 2018.

„Am lopata în portbagaj, pentru eventualitatea în care voi fi nevoită să-mi dezgrop fata. Aștept primăvara atât de mult, deoarece iarna, în pământul înghețat, nu poți înfige lopata. Opresc pe marginea drumului și o caut. Nu pot să renunț. Dacă ar trebui să sap în China, după Angie, aș face-o.

Avea 28 de ani când a dispărut. În data de 1 noiembrie 2003, era ziua fiicei fiului meu, făcea cinci ani. Angie și soțul ei nu au venit și i-am tot sunat. Două ore mai târziu, a venit soțul și a spus că Angie a dispărut cu un alt bărbat. Dar știam că nu a făcut asta.

În dimineața următoare, am depus un anunț pentru persoane dispărute la șerif. Eram atât de speriată, am știut că s-a întâmplat ceva. Așa arătau anunțurile. Era ciudat să vezi o asemenea „reclamă”. Sunt atât de mari. Oamenii le observă. Nu m-au ajutat să o găsesc pe Angie, dar tot ce am făcut a fost productiv. Nu trebuie să renunți niciodată!”, a declarat Marianne Asher-Chapman.

În filmul „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, o mamă îndurerată provoacă personal autoritățile locale, pentru a atrage atenția asupra lipsei de progres în căutarea ucigașului fiicei sale. Puternică, curajoasă și disperată să facă dreptate, Mildred Hayes ar putea fi Femeia Anului 2017. După ce au trecut luni de la moartea fiicei sale fără niciun arest, Mildred face o mișcare îndrăzneață, afișând trei panouri publicitare care duc către orașul ei, cu un mesaj controversat adresat lui William Willoughby, șeful poliției. Atunci când se implică adjunctul său, Dixon, un „băiat al mamei” imatur, cu o pledoarie pentru violență, lupta dintre forțele de ordine din Ebbing și Mildred escaladează. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017) este un film despre durere, iertare, furie și rezistență. Cu toate acestea, pelicula surprinde nenumărate momente observaționale despre rasism, război, sexism și o societate profund divizată, toate capturate în acest oraș fictiv din Missouri, scrie cinemagia.ro.

Producția nominalizată de 6 ori la premiile Oscar 2018, cu 4 premii și 2 nominalizări la Globul de Aur, 5 premii și 4 nominalizări BAFTA, îi are în distribuție pe Frances McDormand, Sam Rockwell și Woody Harrelson.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase