TIC-TAC. CEASUL APOCALIPSEI, la doar DOUĂ MINUTE de distrugerea planetei: Normalizăm o lume foarte PERICULOASĂ

TIC-TAC. CEASUL APOCALIPSEI, la doar DOUĂ MINUTE de distrugerea planetei: Normalizăm o lume foarte PERICULOASĂ
Publicat: 25/01/2019, 18:25
Actualizat: 25/03/2019, 20:34

Bulletin of the Atomic Scientists (BAS)este organizația care se ocupă de acest ceas simbolic pentru soarta omenirii, o instituție non-profit condusă de unii dintre cei mai respectați oameni de știință, incusiv 15 laureați ai premiului Nobel, informeazăCNN.

BAS a anunțat că „Ceasul Apocalipsei” a rămas blocat la 2 minute de miezul nopții, la fel ca în 2018 și în 1953, când Statele Unite și Uniunea Sovietică testau bomba cu hidrogen.

„Nu este un semn de stabilitate”, a avertizat într-o conferință de presă Rachel Bronson, directoarea acestei organizații care reunește experți în chestiuni de securitate, armament nuclear și mediu.

Acest instrument a fost creat la începutul Războiului Rece, în scopul de a alerta asupra apropierii sfârșitului lumii, stabilită în mod simbolic la miezul nopții.

Rachel Bronson, președintele instituției, a declarat că Ceasul Apocalipsei a fost menținut la nivelul de anul trecut pentru că lumea a intrat „într-o perioadă a unei noi situații anormale”.

„Părem să normalizăm o lume foarte periculoasă în ceea ce privește riscurile unui război nuclear și schimbările climatice. Această nouă situație anormală este prea periculoasă pentru a fi acceptată”, a mai spus aceasta, în timpul unei conferințe care a avut loc joi, la Washington.

Informațiile false „generează mânie și separe în jurul lumii într-o epocă în care avem nevoie de calm și unitate”, a adăugat preșdedintele BAS.

Lansarea dialogului de pace dintre președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong-un a permis reducerea tensiunilor în Peninsula Coreea, dar „situația rămâne foarte periculoasă”, a continuat Bronson.

Tensiunile dintre Statele Unite și Rusia rămân „inaceptabile”, în timp ce nicio măsură clară nu este avută în vedere pentru oprirea încălzirii globale, a conchis ea.

Fostul guvernator al statului american California, Jerry Brown, a apreciat la rândul său că liderii mondiali nu fac suficient pentru reducerea riscului unui război nuclear.

„Îngustimea și stupiditatea unor politicieni și unor consilieri este cu adevărat șocantă în fața pericolului de catastrofă nucleară”, a declarat el. „Suntem ca și pasagerii de pe Titanic. Ignorăm aisbergul din fața noastră, bucurându-ne de mâncarea bună și muzica fină”, a adăugat acesta.

Creat în anul 1947, Ceasul Apocalipsei a fost conceput de oameni de știință care au participat la Proiectul Manhattan (proiectul de dezvoltare a primei arme nucleare). Inițial considerat drept un indicator al probababilității producerii unui conflict nuclear pe scară largă, acum include și alte amenințări, cum ar fi schimbările climatice, armele biologice și amenințările cibernetice.

Foto: Hepta

Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
FOTO. Antonia, imagini senzuale topless! Cum s-a lăsat pozată soția lui Velea
Relațiile intime te ajută să fii mai sănătos. 10 motive să fii intim cu cineva
Bancul uluitor pe care Mitică Dragomir l-a spus soților Nicolae și Elena Ceaușescu! Când l-a...
Studiu: Omicron ar avea în componenţa sa fragmente dintr-un alt virus
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
STUDIU. Riscul de infectare cu coronavirus crește treptat după vaccinarea cu a doua doză
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
ȘOFERUL care a MERS pe CONTRASENS în fața sediului POLIȚIEI a rămas FĂRĂ PERMIS
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Anunț ANM! Vreme rea în România
BOMBA despre Pfizer! Toți cei vaccinați cu două doze trebuie să știe imediat
Ce se întâmplă în familia Ginei Pistol. Smiley a fost redus la tăcere. „Eu am...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Decizia surpriză luată de Bill Gates pentru România. Ţara noastră este în prim-plan