Toaletă de lux pentru o prințesă. Cât a costat acesta

Toaletă de lux pentru o prințesă. Cât a costat acesta
Publicat: 23/02/2016, 17:47
Actualizat: 27/03/2019, 00:54

Se pare că prințesa Maha Chakri Sirindhorn ar fi făcut doar mai multe fotografii ale toaletei respective în timp ce se afla în vizită la lacul Yeak Lom, situat în nord-estul Cambodgiei.

Toaleta a fost demontată, iar clădirea va fi preschimbată în birou de turism.

Povestea a ajuns în atenția celor mai importante ziare din Cambodgia, unde mai puțin de 40% dintre locuitorii zonelor rurale au acces la toalete.

Toaleta, găzduită într-un spațiu special construit și dotat cu aer condiționat, a fost montată pentru vizita de luni a prințesei, la cererea acesteia, care a stat doar două ore lângă lacul din nord-estul țării.

„Prințesa nu a intrat în baie, doar s-a uitat la aceasta și a făcut mai multe fotografii”, a declarat pentru agenția AFP Ven Churk, guvernatorul regiunii respective.

Prețul acoperă costul întregii clădiri care, potrivit acestuia, a fost oferită comunității locale pentru a fi utilizată ca birou de turism. Costurile au fost achitate de către thailandezi.

Construcția toaletei a fost făcută de Siam Cement Group (SCG), companie-gigant de construcții deținută parțial de o firmă care administrează active și investiții ale familiei regale thailandeze, potrivit presei locale. Siam Cement Group nu a oferit niciun comentariu cu privire la acest subiect.