Todd Phillips, de la „The Hangover” la „Joker”. Filmul cu Joaquin Phoenix, debut pe primul loc în box office-ul românesc

Todd Phillips, de la „The Hangover la „Joker. Filmul cu Joaquin Phoenix, debut pe primul loc în box office-ul românesc
Publicat: 08/10/2019, 10:28

În regia lui Todd Phillips, pelicula „Joker”, premiată cu Leul de Aur la Veneția, a adus pe marile ecrane actori celebri, precum Robert De Niro, Joaquin Phoenix, Marc Maron și Zazie Beetz. Filmul spune o poveste moralizatoare, realizând studiul unui personaj disprețuit de societate. Robert de Niro apare în rolul unei gazde de televiziune, ce îl face pe Joker să dezvolte niște tulburări mintale.

Phillips, care s-a făcut remarcat cu celebra serie „The Hangover”, a declarat că s-a plictisit de comedie și a încercat „ceva nou”, rezultând „Joker”, un candidat serios pentru premiile Oscar 2020.

Liderul săptămânii trecute, „Hustlers: Striptease pe Wall Street/ Hustlers”, de Lorene Scafaria, a coborât pe locul al doilea, cu încasări de 472.823,74 de lei. Cu Constance Wu, Jennifer Lopez, Julia Stiles, Keke Palmer, Lili Reinhart, Cardi B și Lizzo în distribuție, filmul regizat de Lorene Scafaria urmărește un grup de foste dansatoare exotice care se ambiționează să se îmbogățească, jefuind foști clienți.

Tot în coborâre cu un loc este „Ad Astra”, de James Gray, care, cu încasări de 267.102,50 de lei, ocupă poziția a treia. Filmul care a avut premiera mondială la Festivalul de la Veneția relatează povestea inginerului spațial Roy McBride, interpretat de Brad Pitt, care pornește într-o expediție la marginile sistemului solar, pentru a-și găsi tatăl. Clifford McBride, interpretat de Tommy Lee Jones, a dispărut într-o misiune pentru descoperirea vieții extraterestre lângă Neptun, deslușind un mister ce amenință Terra. Pe parcursul călătoriei, lui Roy McBride îi sunt dezvăluite informații secrete, ce pun într-o nouă lumină existența oamenilor și locul nostru în Univers.

Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în cinematografele românești la sfârșitul săptămânii trecute este completat de „O belea de cățel/ Trouble”, de Kevin Johnson (248.650,65 de lei), „Mosley: Povestea trolifanților/ Mosley”, Kirby Atkins (161.509,55 de lei), „Rambo: Ultima luptă/ Rambo: Last Blood”, de Adrian Grunberg (148.793,90 de lei), „Cod Roșu în Serviciile Secrete/ Angel Has Fallen”, de Ric Roman Waugh (117.220,39 de lei), „It: Capitolul 2/ It Chapter 2”, de Andrés Muschietti (106.950,50 de lei), „Playmobil: Filmul/ Playmobil: The Movie”, de Lino DiSalvo (74.544,50 de lei), „Furios și iute: Hobbs & Shaw/ Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw”, de David Leitch (72.125,09 lei).