Tom Cruise are puteri telekinetice și telepatice, potrivit unor membri ai cultului scientologic

Tom Cruise are puteri telekinetice și telepatice, potrivit unor membri ai cultului scientologic
Publicat: 11/07/2012, 16:13
Actualizat: 25/06/2013, 17:27

Unii dintre membrii cultului scientologic par a fi convinși de faptul că actorul Tom Cruise – un reprezentant ilustru al acestei comunități religioase – deține puteri telekinetice și telepatice, potrivit unor surse citate de presa americană, preluate de site-ul tabloidului britanic Daily Mail.

Tom Cruise, în vârstă de 50 de ani, este unul dintre cei mai renumiți adepți ai acestui cult religios. În urma unei anchete realizate în 2006, jurnaliștii de la revista Rolling Stone au dezvăluit faptul că actorul a ajuns la un nivel foarte înalt în ierarhia cultului și deține titlul de „Operating Thetan” (OT).

La momentul respectiv, autoarea anchetei, Janet Reitman, a explicat acest titlu, spunând că persoanele cu gradul de OT „dețin un control total asupra lor însele și asupra mediului lor exterior”.

„Persoanele cu gradul de OT pot să miște obiectele neînsuflețite doar cu puterea minții lor, să își părăsească trupurile atunci când poftesc și să comunice telepatic atât cu animale, cât și cu oameni, dar și să controleze comportamentele acestora”, afirmă adepții cultului.

Tom Cruise, despre care se spune că a ajuns la un nivel avansat – OT de gradul VII – a practicat această religie în ultimii 30 de ani și a atins un nivel înalt de „iluminare”, după ce a ajuns la ceea ce potrivit cultului scientologic se numește „Bridge to Total Freedom” (Podul spre libertatea totală).

Janet Reitman susține că persoanele care dețin gradul OT ocupă un nivel ierarhic care îl precede pe acela de „zeu”.

„La cele mai înalte niveluri, se spune că ei se eliberează de constrângerile universului fizic și pot să controleze ceea ce scientologii denumesc MEST: Materie, Energie, Spațiu și Timp”.

Nancy Meny, care a lucrat cu o serie de celebrități la Scientology’s Sea Organization, a dezvăluit pentru Radar Online că liderii cultului l-au manipulat de o manieră extrem de fină pe Tom Cruise pentru a-l determina să se alăture acestei religii.

„Îi cunosc pe câțiva dintre oamenii care l-au manipulat pentru a-l face să devină membru. Totul a fost orchestrat și a avut un scop bine precizat. Tom are o problemă cu cititul, iar ei nu l-au lăsat să urmeze un curs clasic de unul singur, ci l-au meditat și pregătit unul după altul. Nivelul de manipulare e incredibil de mare, e la fel ca în «The Truman Show»”, a spus Nancy Meny.

Starul american se află în prezent în regiunea June Lake din California, unde filmează pentru thrillerul SF „Oblivion”. El a ajuns acolo la bordul unui autobuz Silver Screen de lux, în valoare de 1 milion de dolari, care i-a fost oferit de liderii cultului scientologic.

Potrivit unor informații dezvăluite în 2005 de Marty Rathbun, un fost scientolog care a părăsit acest cult în 2004, Tom Cruise a cerut ca vehiculul să fie echipat cu un sertar special plin cu papuci, pentru a se asigura că nimeni nu intră în autobuzul său având murdărie pe pantofi.

În afară de acest vehicul, se spune că actorul a primit din partea cultului scientologic motociclete personalizate, un hangar pentru avionul personal și un birou de lux.

Cultul scientologic, promovat din plin de Tom Cruise și John Travolta, este considerat o sectă în mai multe țări europene, unde a făcut și subiectul unor condamnări judiciare.

Acesta a fost fondat în Statele Unite, în 1954, de scriitorul de literatură SF Lafayette Ron Hubbard (1911 – 1986), care a pretins că oamenii poartă în ei urme ale unei vechi civilizații extraterestre. Scientologia a obținut avantaje fiscale rezervate cultelor religioase. De altfel, cultul are statut de întreprindere comercială. Cultul are milioane de adepți pe care preferă să-i recruteze din cercurile sociale influente. Adepții trebuie să doneze sume mari de bani pentru a urma cursurile scientologice.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Miliardarul Umar Kamani, nuntă de 25 de milioane de dolari pe Coasta de Azur. Mariah...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Care este melodia cea mai periculoasă pentru șoferi, dacă o ascultă la volan. E una...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
AJUTOR OBLIGATORIU în România. Este vestea pe care o așteptau aproape un milion de români
O bancnotă de colecție îți aduce o avere. Mulți români o mai au prin casă
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Parteneriat istoric! 300 milioane de dolari împotriva bolilor cauzate de schimbările climatice