Toni Grecu merge la „Spitalul de demență”, noul serial de comedie care va debuta la ProTV. GALERIE FOTO

Publicat: 03/09/2012, 13:28
Actualizat: 29/07/2014, 18:24

Din această toamnă, la Pro Tv debutează un serial de comedie aparte, cu un umor atipic, care tratează într-o notă comică și într-un stil care nu te poate lasă indiferent la realitatea medicală din România. „Spitalul de demență” este o ficțiune comică în regia lui Peter Kerek, dupa un scenariu de Toni Grecu și Adrian Onicu, în care își vor face apariția actori foarte cunoscuți din grupul „Serviciului Român de Comedie”, printre care Jojo, Claudiu Maier, Monica Anghel, Cosmin Natanticu, Cristian Martin, Aniela Petreanu și Andreea Doinea.

„”Spitalul de demență” este un produs nou pe mai multe planuri”, dezvăluie Toni Grecu, cel care semnează scenariul noului serial de la Pro Tv. El precizează că serial de comedie este realizat într-o manieră în premieră în televiziunea românească. „Echipa și-a propus, în primul, să fie ceva nou nu doar sub aspectul subiectului, ci si sub cel al realizării, al imaginii, compoziției. În al doilea rând, credem că este un serial de comedie care va interesa publicul larg deoarece abordează un subiect extrem de fierbinte: reforma sistemului sanitar din România, modul în care este tratat pacientul într-un spital oarecare din plaiul mioritic. Este un subiect grav, dar îl tratăm cu comedie pentru că hazul de necaz e specific românului, atunci când vezi că nu poți îndrepta ceva, îl iei la mișto, e singura șansă să nu înnebunești. Așadar, vă invit să urmariți serialul ‚Spitalul de demență” să vedeți că oricând se poate și mai rău”, mai spune Toni.

„Spitalul de dementa” e un loc al suficienței și incompetenței medicale tratate cu râs și veselie. Deși este o ficțiune comică savuroasă, serialul se inspiră din realitatea existentă în multe spitale romanești.

Pacienții sunt tratați cu „apă chioară”

„Spitalul de demență” este spitalul cu cea mai mare rată a rateurilor: aici se ratează tot, operații, tratamente, proceduri, cariere, familii. „În ‘Spitalul de demență” avem operații de tot felul, implanturi, schimbări de sex, operații în general simple pentru că cele complicate nu se mai pot face deoarece s-a furat aparatura”, mai dezvăluie Toni Grecu despre tratamentele unice pe care telespectatorii Pro Tv le vor vedea doar în noul serial de comedie care va fi difuzat de ProTv.

„Iar când spun operații de implant”, continuă acesta, „vă dau doar o direcție: siliconul este sanitar, nu de operație, pentru că e low-cost, de altfel totul e low-cost, atât de puțini bani au mai rămas în bugetul spitalului. Nici pastile nu mai sunt, iar bolnavii sunt tratați doar cu apă în ideea că vor primi o infuzie de bani de la minister: la inceput li se dă apă ca să aibă un suport, să nu spună ca nu sunt băgați în seama, plus că tratamentul cu apă chioară e sănătos, nu dă efecte adverse și bolnavul e mulțumit că asistenta îi face ceva”.

„Decât sărac și bolnav, mai bine bogat și sănătos”

Ca în fiecare instituție din România unde treburile merg prost, Sistemul este de vina. Personalul este admirabil, însa Sistemul îl doboară. Concluzia este veche și verificată: decât sărac și bolnav, mai bine bogat și sănătos.

Actorii care pot fi urmăriți și în show-ul „Serviciul Român de Comedie” vor da naștere în acest nou serial unor personaje colorate, extrem de amuzante și pitorești, de la medici și asistente, la personaje cheie în conducerea spitalului, pacienți care mai de care mai diferiți sau îngrijitori ai instituției. Pe lângă aceștia însă, fiecare episod al serialului se va bucura și de alți actori invitați, dupa cum dezvăluie chiar Toni Grecu.

„În acest proiect nu apar doar actorii din SRC, este un produs în care apar mult mai mulți actori, fie că fac parte din generația tânără, fie ca sunt din generația consacrată. E un mix de distribuții, daca vreți, astfel încât în fiecare episod vom avea personaje noi, proaspete, care sunt jucate de actori care nu fac parte din SRC”, a încheiat acesta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
3.500 DE LEI în fiecare lună pentru aceşti români. KLAUS IOHANNIS a promulgat legea deja
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce planuri are Alexandru Ciucu cu fiicele lui de Paște, după despărțirea de Alina Sorescu
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Bob Lazar: Zona 51 și Farfuriile Zburătoare