TOP 10 cele mai înspăimântătoare locuri din lume. România, inclusă în clasament

Publicat: 31/01/2013, 10:58
Actualizat: 29/07/2014, 19:02

Fie că este vorba despre castelele bântuite de fantome, despre vampiri sau alte fenomene bizare, în aproape orice țară sau cultură există mituri care îi fascinează în mod special pe turiști.

Astfel, locurile în care se presupune că au avut loc evenimente dintre cele mai ciudate sau înspăimântătoare întâmplări devin puncte de atracție pentru cei pasionați de legende.

Un top 10 al celor mai terifiante astfel de așezări a fost întocmit și de publicația online World of Female, care nu a omis să includă în clasament și un obicetiv turistic din România.

1. Catacombele din Paris (Franța)

Cine s-ar fi gândit că sub frumoasa capitală a Franței se află aproape 280 de kilometri de tuneluri ce adăpostesc un imens osuar? Acesta a fost înființat cu secole în urmă, când mai multe cimitire de la marginea Parisului au fost desființate pentru ca orașul să poată fi extins. Astfel, osemintele a aproximativ 6 milioane de persoane dezgropate la vremea respectivă au fost mutate în osuarul construit în tunelurile unei foste mine.

Deși ocupă doar o mică parte a rețelei de galerii subterane, „Imperiul Morții” a devenit cunoscut drept cel mai înfricoșător loc din lume imediat ce a fost deschis publicului în anul 1876.

Multe grupuri de turiști au povestit că au simțit energii extrem de ciudate în timpul vizitelor în catacombe, că s-au simțit urmăriți sau chiar că au văzut fantome. În plus, mai multe persoane care s-au aventurat în tunel au dispărut fără urmă.

2. Greyfriars Kirk Grave, Edinburg (Scoția)

Cimitirul situat în partea de sud a Vechiului Oraș și-a primit numele datorită lui Greyfriars Bobby, un câine ce a păzit mormântul stăpânului său timp de 17 ani de la moartea acestuia. Locul și-a căpătat însă reputația după ce o serie de fenomene paranormale au avut loc de-a lungul timpului. Mulți dintre cei care au vizitat locul au povestit că, în timpul nopții, se pot auzi gemetele celor morți și că prezența fantomelor nu este doar o legendă.

Aici este îngropat și Sir George Mackenzie of Rosehaugh („Mckenzie Poltergeist”), al cărui spirit ar fi rănit de-a lungul timpului mai multe persoane.

3. Pădurea Aokigahara (Japonia)

La poalele Muntelui Fuji, în partea de nord-vest, pe o suprafață de 35 de kilometri pătrați, se întinde pădurea supranumită și „Marea de Copaci”. Etichetată drept „una dintre cele șapte porți spre Iad”, Aokigahara este locul în care aproximativ 500 de persoane se sinucid în fiecare an. Japonezii spun că pădurea este posedată de monștri și alte creaturi bizare, dar și că numeroase fenomene paranormale se petrec aici. În plus, din cauza depozitelor mari de fier, busosele turiștilor ce se aventurează în inima pădurii se defectează, lăsându-i pe aceștia să rătăcească în direcții greșite.

Mulți dintre turiști au dispărut pentru totdeauna.

4. Auschwitz-Birkenau, Oswiecim (Polonia)

În lagărele de concentrare situate la circa 60 de kilometri vest de Cracovia se aproximează că 2,5 milioane de persoane au fost ucise în timpul nazismului. Camerele de gazare și celulele sunt acum deschise vizitatorilor, însă mulți dintre turiști au renunțat la tur din cauza sentimentelor și senzațiilor bizare pe care locul le trezește.

Mai mulți oameni au căzut în depresie după o astfel de experiență, iar alții au povestit că au simțit atingerea unor „mâini invizibile” sau că au auzit șoapte. De asemenea, unii fotografi au surprins prezențe ciudate în pozele realizate la Auschwitz-Birkenau.

5. Unit 731 Experimentation Camp, Harbin, Manchuria (China)

Unitatea 31 a găzduit activitățile de cercetare și dezvoltare a armelor biologice intreprinse de Armata japoneză. În timpul celui de-al doilea război dintre Republica China și Imperiul Japonez (1937-1945), medicii au realizat aici o serie de experimente umane ce au dus la moartea a sute de mii de persoane. Prizonierilor le erau injectate virusuri ce le provocau boli precum holera și ciuma bubunică, iar alții erau supuși intervențiilor chirurgicale fără a li se face anestezie.

Cu un asemenea trecut, locul a fost catalogat unul dintre cele mai terifiante din lume, nu puțini fiind cei care au reclamat existența unor energii bizare sau a unor fenomene paranormale. De asemenea, când BBC a filmat un documentar, echipa de producție a întâmpinat numeroase dificultăți cu luminile, din cauza presupusei prezențe a fantomelor.

6. Gettysburg, Pennsylvania (SUA)

Potrivit legendei, în timpul Războiului Civil din America, soldații aflați pe câmpul de luptă din Gettysburg au văzut fantoma lui George Washington pe un cal alb. Se spune că aparițiile bizare au loc și azi, când fantomele celor care și-au pierdut viața în locul respectiv li se arată oamenilor.

Fenomene ciudate au loc însă în întreg orașul: casa lui Jenny Wade se spune că este încă bântuită, iar localnicii spun că aproape fiecare stradă ascunde o poveste bizară.

7. Galeriile Subterane din Edinburgh (Scoția)

Construite inițial pentru depozitarea hranei sau a altor bunuri, galeriile subterane din Edinburgh au fost abandonate din cauza umidității excesive. Astfel, locul s-a transformat ulterior în adăpost pentru oamenii săraci. Din cauza bolilor ce s-au răspândit rapid, sute de persoane și-au pierdut viața în „subsolul” Edinburghului.

Astăzi, despre galerii se spune că sunt bântuite. Unii dintre cei care au vizitat locul au suferit răni sau zgârieturi ale căror proveniență a rămas un mister. De asemenea, fotografiile realizate în interior au surprins prezențe ciudate.

8. Colosseum, Roma (Italia)

Cel mai mare amfiteatru antic ce poate fi vizitat în zilele noastre ascunde și el mistere. Unii dintre turiștii care au vizitat locul în care se luptau gladiatorii au povestit că au auzit șoapte sau că au simțit atingerea unor fantome. Alții au mărturisit că și răgetul leilor sau clinchetul armelor se aude uneori.

9. Castelul Bran, Transilvania (România)

Situat în Pasul Rucăr, la 30 de kilometri de Brașov, castelul a fost construit în vremea cavalerilor teutoni. Unul dintre cele mai valoroase monumente de arhitectură medievală din România, castelul Bran este cunoscut în întreaga lume drept reședința lui „Dracula” Vlad Țepeș. Domnitor în Țara Românească în anii 1448, 1455-1462 și 1476, Țepeș și-a căpătat renumele din cauza cruzimii cu care îi pedepsea pe dușmani.

Legenda spune că fostul domnitor încă bântuie castelul Bran și munții din apropiere. De asemenea, fantomele celor care și-au pierdut viața torturați la curtea lui Țepeș ar rătăci și azi în zona respectivă.

10. Spitalfields/Whitechapel, Londra (Anglia)

În estul Londrei, în perioda Evului Mediu, Spittalfields cunoștea o puternică dezvoltare comercială. În vreme ce majoritatea evreilor și englezilor ce locuiau aici erau oameni bogați, Whitechapel era cunoscut drept adăpost al hoților, prosituatelor și al oamenilor foarte săraci. În 1888, o serie de crime odioase petrecute în zona respectivă au uimit și înfricoșat locuitorii. Atunci, cinci prostituate – Mary Nicholls, Catherine Eddowes, Elizabeth Stride, Annie Chapman și May Kelly – au fost ucise și mutilate în decursul a patru luni ce aveau să rămână în amintirea tuturor drept „Toamna Terorii”. Autorul crimelor se presupune că a fost un bărbat poreclit „Jack Spintecătorul”, care nu a fost prins însă niciodată.

Oamenii spun că fantomele celor cinci femei ucise bântuie și azi orașul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Anunț despre CARNEA DE PUI din magazine. Producătorii au spus care este ADEVĂRUL, de fapt
Prințul Harry, presat de Meghan să se împace cu Familia Regală. Este un interes la...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația