Top 10 oameni care au supraviețuit propriilor „decese”

Redactor:
Cătălin Prejbeanu
Top 10 oameni care au supraviețuit propriilor „decese”
Top 10 oameni care au supraviețuit propriilor „decese” / Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ

Lumea medicală încă este plină de mistere astfel încât au existat cazuri în care anumite eprsoane au fost declarate decedate chiar dacă nu muriseră cu adevărat. Vă prezentăm top 10 oameni care au supraviețuit propriilor „decese”.

În anumite cazuri, decesele au fost declarate chiar de cadre medicale iar în altele membrii familiei au apelat direct la serivciile funerare, fără să ceară examinarea trupurilor de către profesioniști, relatează listverse.com.

Timesha Beauchamp

În august 2020, după ce a fost declarată moartă, Timesha Beauchamp, în vârstă de 20 de ani, a fost trimisă la o casă funerară din Michigan. Un angajat care făcea preăgtirile pentru îmbălsămare a desfăcut sacul în care se afla trupul și a constat că femeia se uita la el.

„Urmau să o înbălsămeze… Dacă n-ar fi avut ochii deschiși, ar fi început să-i scoată sângele”, a declarat avocatul familiei.

Paramedicii care au examinat-o după ce familia i-a anunțat că nu mai răspunde la stimuli au declarat decesul tinerei după ce au încercat să o resusciteze. Aceștia au susținut că au urmat protocolul însă, au fost dați în judecată iar în dosarul pentru proces se precizează că din cauza lipsei de oxigen, în perioada în care s-a aflat în sacul în care se pun persoanele decedate, a suferit daune cerebrale.

Nou-născutul

Un bebeluș despre care s-a rezut că a fost născut decedat a stat în morga spitalului timp de 12 ore din cauza neglijenței personalului medical, potrivit mamei acestuia, Analia Bouter. Micuța, care s-a născut pe 3 aprilie 2012, a fost plasată în sistemul de răcire al morgii la scurt timp după ce s-a născut.

Însă, în timp ce se rugau lângă coșciugul fiicei lor, cei doi părinți au observat că aceasta respiră. După acest incident, cinci angajați ai spitalului au fost suspendați. Se pare că un obstretician, un ginecolog și un neonatolog au declarat-o decedată pe micuță.

Charles Crawford

The New York Times relata pe 21 ianuarie 1901 că un bărbat viu a fost dus la morgă. Charles Crawford își împușcase soția și apoi se împușcase pe sine. Trupul acestuia a fost trimis la morgă unde un asistent a descoperit că bărbatul era încă în viață.

Walter „Snowball” Williams

Walter „Snowball”, în vârstă de 78, s-a trezit într-un sac pentru persoane decedate după ce a fost declarat mort în casa sa din Lexington, în februarie 2014. Aceasta ar fi încercat să iasă din sac iar în dimineața zilei următoare, angajații de la casa funerară unde fusese tansportat au rămas șocați să contractate că bărbatul era viu.

Ulterior, a fost transportat la spital. Procurorul care s-a ocupat de investigație a susținut că eroarea a fost cauzată de stimulatorul cardiac pe care îl avea bărbatul.

Valdelucio de Oliveira Goncalves

La două ore după ce a fost declarat decedat de insuficiență respiratorie și insuficiență multiplă de organe în august 2014, Valdelucio de Oliveira Goncalves, în vârstă de 54 de ani, care a fost diagnosticat cu cancer terminal, a fost surprins în timp ce se mișca.

Fratele său, care venise la morgă împreună cu alți membri ai familiei să-l îmbrace pe Goncalves, a descoperit că presupusul mort respira. Picioarele lui erau legate, iar în nas și urechi avea vată. Ulterior, o anchetă a fost deschisă în cadrul spitalului Menandro de Farias din Bahia.

Larry Donnell Green

Inițial, nici paramedicii, nici medicul legist nu au reușit să își dea seama că Larry Donnell Green era în viață. Abia după ce a fost declarat mort, pus într-un sac, transportat la morgă și depus într-un congelator, a fost găsit în viață.

Green, în vârstă de 29 de ani, care fusese lovit de o mașină pe o autostradă din Carolina de Nord, în ianuarie 2005, ar fi suferit leziuni ireversibile ale creierului în urma accidentului, rezultând facturi medicale de mii de dolari. Familia sa a dat în judecată medicul legist și foștii lucrători din sistemul medical de urgență pentru 20.000 de dolari despăgubiri compensatorii și punitive pentru neglijență și suferință emoțională și vor să se asigure că nici o altă familie nu este supusă durerii și suferințelor prin care au trecut membrii familiei sale. .

Cel care a descoperit că bărbatul este în viață este medicul care trebuia să stabilească cauza exactă a morții.

Bebelușul născut prematur

Un bebeluș născut prematur, la 23 de săptămâni, a fost declarat decedat la naștere. Micuțul a început să plângă în timp ce se afla în frigiderul din morga spitalului La Margarita din orațul mexican Puebla, pe 22 octombrie 2020.

Un angajat al casei funerare care trebuia să se ocupe de înmormântarea micuțului a declarat că l-au sunat pe tatăl acestuia când a ajuns la morgă să preia trupului micuțului și a constat că este în viață.

Bărbatul sud-african

După ce a suferit un atac de astm în iulie 2011, familia unui bărbat sud-african de 60 de ani a presupus că acesta a murit. În loc să apeleze serviciile de urgențe, membrii familiei au apelat la o casă funerară.

Bărbatul s-a trezit două ore mai târziu în interiorul unui compartiment frigorific și a început să țipe. Angajații de la casa mortură au fugit, îngroziți că aud o fantomă, însă s-au întors, după ce li s-au alăturat și alții, iar grupul a decis să deschidă compartimentul frigorific. Înăuntru, „fantoma” era confuză și tremura, iar muncitorii au chemat o ambulanță. Șase ore mai târziu, după ce a fost ținut la spital, sub observație, bărbatul a fost declarat stabil și trimis acasă.

Rosa Celestrino de Assis

Rosa Celestrino de Assis, în vârstă de 60 ani, din Rio de Janeiro, a stat câteva ore într-un compartiment frigorific din morga spitalului Estadual Adao Pereira Nunes. Aceasta fusese internată din cauza unei infecții la plămâni.

Fiica ei se dusese la morgă să își ia adio de la mam ei, însă când a îmbrățișat-o a observat că femeia nu murise – „Mama mea e în viață!”, a țipat aceasta. Asistenta care a suspectat că femeia era decedată a fost concediată, iar medicul care a pronunțat decesul și-a dat demisia.

Tom Sancomb

Iubita lui Tom Sancomb, în vrâstă de 46 de ani, nu și-a putut contacta partenerul timp de două zile, astfel că a apelat la serviciile de urgență pentru a vedea dacă s-a întâmplat ceva cu el. Un ofițer care a mers la domiciliul bărbatului l-a găsit căzut pe jos iar paramedicii care îl însoțeau nu l-au mai resuscitat deoarece avea trupul foarte rece. Astfel, bărbatul a fost pronunțat decedat la locul intervenției.

Însă la câteva ore după, când cei de la morgă voiau să preia trupul acestuia au constat că bărbatul respira și își mișca o mână și un picior.

Reacţia curioasă a selecţionerului Coreei de Sud după ce a văzut că a picat cu...
EXCLUSIV. Revoltător! Scene +18 cu două eleve și un elev, într-o benzinărie din București
FOTO. Nicole Cherry, apariție mai mult decât lipsită de inhibiții! Imagini spectaculoase
A aflat că are iubit și a rămas șocat! Tavi, Clonda, la un pas să...
Ionel Ganea, din nou într-o situație incredibilă! Noua sa soție a cerut ordin de protecție....
O vezi zilnic la TV, dar nu știai că a semnat un contract cu Mega...
Ţara care ar putea impune restricţii persoanelor care nu sunt vaccinate împotriva COVID-19: „Ezitarea dvs....
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Restricții pentru nevaccinați. Prima țară din lume care limitează libertatea de mișcare a persoanelor nevaccinate
EXCLUSIV. Revoltător! Scene +18 cu două eleve și un elev, într-o benzinărie din București
ROMÂNCA născută într-o familie de evrei considerată cea mai TEMUTĂ femeie din lume. Nici Elena...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Cum prepari acasă, de fapt, peștele în mod corect. La detaliul ăsta nu e atent...
„Înregistrare indecentă” cu Jessica Alba, pe Facebook. Cei care au dat clic au avut parte...
Cercetarea care schimbă tot: Cei care îşi fac vaccinul cu ARN mesager degeaba. Este informaţia...
Cum arată cele mai frumoase femei din lume din toate timpurile
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Capcana din maşinile şoferilor: Detaliul pe care conducătorii auto îl ignoră zilnic şi le poate...
Inchide