TOP 15 cele mai frumoase obiective turistice din România, recomandate de TripAdvisor

Publicat: 26/06/2015, 11:00

Castele, galerii de artă, parcuri sau mănăstiri – acestea sunt obiectivele turistice din România cel mai des recomandate pe site-ul tripadvisor.com pentru cei care vin să ne viziteze țara.

Iată, așadar, primele 15 de locuri de neratat, propuse de platforma online de călătorii, scrie adevărul.ro.

1. Galeria de Artă Tradițională din Sighișoara – Art&Crafts este o galerie locală de artă cu produse sută la sută realizate manual. Sunt două locații importante: Galeria 1 este situată la subsolul „House of the Rock”, în piața principală a orașului, iar Galeria 2 este într-una din cele mai importante clădiri din Sighișoara, Casa lui Vlad Dracul.

FOTO: Facebook//Art, Crafts & Tea

2. Cetatea Alba Iulia – „Niciun alt oraș din Transilvania nu a adunat la un loc atâtea momente cruciale și simboluri. Cu mii și mii de ani de istorie, Alba Iulia reprezintă o oglindă fermecătoare în care fiecare dintre grupurile etnice din Transilvania își pot descoperi vigoarea și tradițiile de altădată. Inima orașului o reprezintă cetatea Alba Carolina, cea mai reprezentativă fortăreață bastion din România și sud-estul Europei”, precizează portalul.

FOTO: Facebook//Cetatea Alba Iulia

3. Castelul Peleș – „Acest castel, care datează din secolul XIX, a fost construit de regele Carol I și este considerat unul din cele mai frumoase castele ale Europei”, scrie tripadvisor.ro.

FOTO: Publimedia//Shutterstock

4. Piața Mare din Sibiu – Piața Mare se află în centrul istoric al Sibiului, unde sunt de asemenea monumente istorice importante, multe dintre ele parte din patrimoniul UNESCO.

FOTO: Mediafax (Catalin Cadan)

5. Mănăstirea Sucevița – „Mănăstirea pictată datând din secolul XVI se mândrește cu mii de imagini pictate pe un fundal în nuanțe de verde”, se arată pe același site.

FOTO: Mediafax (Thomas Dan)

6. Biserica Stavropoleos din București – Construită în 1724, această frumoasă biserică este una din cele mai vechi din București.

FOTO: Publimedia (Adrian Stoicoviciu)

7. Delta Dunării – „O suprafață vastă, cu locații excelente de unde poți admira păsările. Canale de apă, lagune, stuf, fără drumuri, poduri sau mașini. Folosiți o barcă închiriată ca să ajungeți în cele mai frumoase locuri”, este sfatul unui dintre utilizatorii portalului.

FOTO: Mediafax (Silviu Matei)

8. Mânăstirea Voroneț – „Această mânăstire pictată, locuită de măicuțe, este adesea denumită capela Sixtină a Estului”, potrivit sursei citate.

FOTO: Publimedia (Lucian Vasilescu)

9. Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet – „Am petrecut câteva ore în muzeu cu ghidul nostru. Ne-a explicat la ce era folosită fiecare cameră, și ne-a povestit din amintirile sale din perioada comunistă. Perioada petrecută în acest muzeu plin cu foarte multe detalii a fost sobră și memorabilă”, povestește un turist american pe tripadvisor.com.

FOTO: Facebook//Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei

10. Colecția de mașini Țiriac din Otopeni – „O colecție unică de mașini din 1899 și până în 2014 și în continuă actualizare”, se arată pe același site.

FOTO: Mediafax (Bogdan Enache)

11. Piața Sfatului din Brașov – „Un loc minunat de vizitat, străzi și magazine frumoase, plăcut pentru hoinăreală, stat în cafenele. Puteți cumpăra covrigi și să mâncați prăjituri excelente cum e cremșnitul cu vanilie sau profiterolul cu ciocolată la una din patiseriile de pe stradă în loc să faceți cumpărături”, a scris un internaut.

FOTO: Mediafax (Thomas Dan)

12. Cimitirul vesel de la Săpânța – „O colecție fascinantă de cruci unice din lemn care imortalizează detalii despre cei morți”, notează portalul.

FOTO: Gândul

13. Salina Turda – „O experiență cam friguroasă, dar foarte frumoasă. Dacă ajungeți acolo luați-vă haine mai groase la voi, pentru că se află la adâncime destul de mare. Se pot practica diverse activități, este un loc potrivit pentru familiile cu copii”, recomandă portalul.

FOTO: Mediafax (Raul Ștef)

14. Old fashioned Cocktail Bar din Constanța – „Cocktailurile sunt ușor de făcut, dar îți trebuie talent și pasiune să creezi un gust unic în acord cu personalitatea ta, felul în care te simți și chiar figura ta. Găsești aici atmosferă prietenoasă și muzică bună, printre oameni buni și barmani extraordinari. Chiar mi-a plăcut aici”, a povestit cineva.

FOTO: Facebook//Old Fashioned Cocktail Bar

15. Castelul Corvinilor din Hunedoara – „Dacă vrei să știi cum a fost un castel în diferite momente ale istoriei, ăsta e cel mai bun loc în care să vezi aceste lucruri. Este un castel adevărat unde poți vizita fiecare loc din interior și unde sunt explicații perfecte pentru fiecare dintre obiective. Dacă ai ocazia să vii aici, ar trebui să o faci”, mai recomandă un alt utilizator al site-ului.

FOTO: Publimedia

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase