Topul 10 filme românești cu cele mai mari încasări în 2015

Topul 10 filme românești cu cele mai mari încasări în 2015
Publicat: 27/12/2015, 16:08

Pe primul loc în topul filmelor românești care au generat cele mai mari încasări anul acesta în sălile de cinema autohtone se află „Aferim!”, de Radu Jude. Filmul, premiat cu Ursul de Argint pentru regie la Festivalul de la Berlin 2015, a fost lansat pe marile ecrane românești pe 13 martie și distribuit de Parada Film Micro Film. Timp de 35 de săptămâni cât a rulat în cinematografele din țară, „Aferim!”, cu Teodor Corban, Mihai Comănoiu și Cuzin Toma în rolurile principale, a fost vizionat de 76.693 de spectatori, încasând 908.144 de lei.

Thrillerul politic semnat de Tudor Giurgiu „De ce eu?” ocupă locul al doilea în top, cu încasări totale de 764.438 de lei. Lansat pe 27 februarie și distribuit de Ro Image 2000, filmul a fost vizionat, timp de 19 săptămâni, de 65.507 spectatori.

Al doilea lungmetraj lansat de regizoarea Cristina Iacob, „Poveste de dragoste”, a avut premiera în cinematografele din România pe 27 noiembrie. Până în prezent, pelicula – care îi are în rolurile principale pe Dragoș Bucur și Raluca Aprodu – a fost vizionată de 21.590 de spectatori și a încasat 319.743 de lei. Astfel, producția distribuită de Zazu Film se clasează pe locul al treilea în topul filmelor românești cu cele mai mari încasări în 2015.

Locul al patrulea în clasament îi revine debutului în regia de lungmetraj al lui Nicolae Constantin Tănase, „Lumea e a mea”. Lansat pe 23 octombrie și distribuit de Transilvania Film, filmul a încasat, în 8 săptămâni cât a rulat în cinematografele românești, 311.845 de lei și a fost vizionat de 22.293 de spectatori.

Premiat cu Un Certain Talent la Festivalul de Film de la Cannes 2015, „Comoara”, de Corneliu Porumboiu, a fost lansat în România pe 29 mai. Distribuită de 42 KM Film, pelicula a rulat timp de 15 săptămâni în cinematografele românești și a fost vizionată de 10.519 spectatori, generând încasări de 109.881 de lei. Filmul lui Porumboiu ocupă astfel poziția a cincea în top.

Dan Chișu a lansat în luna noiembrie două producții: „București NonStop”, pe 13 noiembrie, și „YouTube Bazaar”, pe 27 noiembrie, ambele distribuite de DaKINO Production. Primul dintre acestea se clasează pe locul al șaselea în clasament, după ce, în cinci săptămâni, a fost vizionat de 2.875 de spectatori și a încasat 78.042 de lei.

Locul al șaptelea în topul producțiilor românești cu cele mai mari încasări în 2015 este ocupat de „Cel ales”, regizat de Cristian Comeagă. Lansat în țara noastră pe 24 aprilie, filmul a fost distribuit de InterComFilm Distribution și a rulat 6 săptămâni, timp în care a fost vizionat de 2.875 de spectatori și a încasat 49.739 de lei.

Lungmetrajul „Un etaj mai jos”, de Radu Muntean, ocupă locul al optulea, după ce a rulat timp de 11 săptămâni în cinematografele românești, fiind lansat pe 18 septembrie. Distribuită de Transilvania Film, pelicula a fost vizionată de 5.727 de spectatori și a înregistrat încasări de 47.153 de lei.

Debutul în regia de lungmetraj al Anei Lungu, „Autoportretul unei fete cuminți”, a avut premiera românească pe 25 septembrie și a fost distribuit de Mandragora timp de 6 săptămâni. În această perioadă, filmul a fost vizionat de 5.617 spectatori și a încasat 39.935 de lei.

„Acasă la tata”, debutul în regia de lungmetraj al lui Andrei Cohn, a fost lansat pe 6 noiembrie și ocupă locul al zecelea în clasamentul filmelor românești care au avut cele mai mari încasări în 2015. Distribuită de Mandragora, timp de 5 săptămâni, pelicula a fost vizionată de 3.363 de spectatori și a avut încasări totale de 32.576 de lei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31...
Chec de post. Rețeta ideală pentru iubitorii de cafea
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Fanii din Anglia și Scoția, avertizați înainte de Euro 2024 că berea germană e mai...