TOPUL celor mai de succes mincinoși din istorie

TOPUL celor mai de succes mincinoși din istorie
Publicat: 08/06/2017, 07:35
Actualizat: 08/06/2017, 15:20

10. Benjamin Franklin

Probabil nu vom ști niciodată ce a vrut Franklin să transmită atunci când a spus că „jumătate de adevăr este deseori o minciună nemaipomenită”, dar știm că iubea să mintă. A fost printre primii care au inventat „știrile false” pentru a înfierbânta lumea, scrie Listverse.

În 1782, a creat un ziar cu știri complet false, mai ales celebra poveste despre descoperirea scalpurilor de adolescenți la frontieră. Povestea avea menirea de a crea frică și ură împotriva băștinașilor americani. Știrea a fost apoi preluată de presă și mesajul mincinos s-a propagat cu o ușurință incredibilă.

Totuși, este una dintre cele mai renumite personalități, imortalizată în artă, cărțile de istorie și chiar apare pe bancnota de 100 de dolari.

9. Frida Kahlo

Frida a spus două mari minciuni. Prima era despre originea de evreu german a tatălui său, care nu era adevărată, iar a doua despre anul nașterii sale, care a fost pus la 1910, anul când Revoluția Mexicană a avut loc, deși aceasta era născută în 1907.

Totuși, artista a devenit una dintre cele mai cunoscute și iubite personalități, iar agonia fizică și psihică prin care a trecut este o particularitate care iese în evidență mai des, alături de moștenirea pe care puțini din timpul ei au putut să o egaleze.

8. Frank Abagnale

Despre Frank Abagnale s-a făcut și un film destul de cunoscut numit Catch me if you can, în care Frank a fost jucat de Leonardo DiCaprio. Numele filmului spune totul. Printre cele mai celebre minciuni ale lui au fost: s-a dat pilot la vârsta de 16 ani, supervizor medical la 18 ani, absolvent de drept la Harvard, pentru a obține un post de avocat în Louisiana și seducând multe femei mai bătrâne.

A petrecut mai puțin de cinci ani în închisoare, fiind angajat de FBI pentru a fi consultat în cazuri de fraudă.

Instinctele sale anteprenoriale au dus la crearea firmei de succes Abagnale & Associates. Succesul a fost însă caracteristica ce a ieșit în evidență, având admiratori peste tot în lume.

Citește continuarea din Descoperă!