Tratamente SPA de LUX: masajul cu șerpi și pulbere de diamant

Publicat: 29/04/2012, 20:58
Actualizat: 29/04/2012, 20:58

Dacă pentru persoanele cu venituri modeste un tratament SPA poate consta chiar și într-un simplu masaj de relaxare, pentru oamenii bogați o terapie de relaxare presupune să fie călcați în picioare de elefanți sau să facă baie în cafea, ceai și chiar alcool.

Site-ul cracked.com a prezentat o serie de tratamente corporale la care apelează persoanele cu dare de mână.

● Un centru israelian de infrumusețare și SPA a introdus în oferta de metode de relaxare și masajul cu șerpi. Tratamentul constă în aplicarea a șase serpi vii pe diferite părți ale corpului clientului. Reptilele au rolul de a relaxa muschii corpului prin mișcările lor ondulatorii. O singură ședință pleacă de la prețul de 70 de dolari, iar serpii sunt aduși special din Statele Unite ale Americii. Ada Barak, proprietara centrului de infrumusețare din nordul Israelului susține că un contact cu serpii este o experiență unică, iar rezultatele sunt cât se poate de rapide și de benefice. Terapeuta Barakspune că nu există pericole în această metodă de masaj atâta vreme cât tratamentul implică exclusiv folosirea șerpilor constrictori, în niciun caz a celor veninoși, care ar putea răni clienții.

● Masajul făcut de un elefant care cântărește 3 tone pare să fie la mare căutare printre oamenii bogați atunci când ajung în Thailanda. După ce va fi călcat în picioare de uriașul animal, clientul se va simți relaxat, cel puțin așa susțin cei care s-au lăsat masați de un elefant. Animalele sunt dresate special pentru a face masaj, astfel că viața clienților nu este pusă în pericol.

Elefantul va călca ușor pe spatele persoanei care va dori sa apeleze la acest tratament de relaxare.

● Masajul făcut într-o închisoare. Un penitenciar de femei din Thailanda oferă celor interesați masaj de relaxare făcut de femeile private de libertate. Conducerea închisorii Chiang Mai a decis ca, pentru a fi realibitate, femeile care ajung în acest loc să urmeze cursuri de mesaj, pentru ca mai apoi să îi relaxeze pe potențialii clienți. O parte din acest penitenciar de femei este transformat într-un adevărat centru SPA. Persoanele care ajung aici pentru a beneficia de un masaj își pot cumpăra până și suveniruri, deoarece există și un astfel de magazin.

● Băile în ceai fierbinte, cafea sau alcool este un alt tratament pe care oamenii bogați l-au încercat.

În Japonia pot fi încercate astfel de terapii, despre care specialiștii spun că ajută la diminuarea stresului.

● Masajul cu diamante se adresează pesoanelor cu un tonul scăzut al pielii și celor care vor să-și contureze silueta. Se bazează pe diamante, hematite și chihlimbar, iar partea de modelare se bazează în mod special pe nuci. Pulberea de diamant ajută expres la tonifierea pielea. Tratamentul durează aproximativ o oră, iar efectele se văd imediat, susțin terapeuții.

● Masaj facial cu aur. Acest metal a reprezentat întotdeauna apanajul frumuseții, de aceea salonul UMA America din Beverly Hills, California, s-a gândit la un tratament japonez extravagant: masaj facial cu aur de 24 de Karate. Utilizarea aurului în masajul facial nu este o tehnică simplă, spun terapeuții. Mai întâi aurul trebuie dizolvat pentru a se putea întinde pe față, iar pentru acest lucru, salonul american folosește o tehnologie japoneză numita Gamma PGA, care este mult mai elastică decât colagenul și mult mai hidratantă decât orice cremă de față. Gamma PGA provine dintr-un produs alimentar pe bază de soia, fără conservani. Mai întâi se aplică două tratamente și apoi aurul este masat pe piele până când dispare, lăsând fața să respire într-o strălucire de aur.