Trei studenți vor da Internet gratuit tuturor călătorilor care circulă cu autobuzele și tramvaiele RATB. Cum și cât câștigă ei din afacerea asta

Trei studenți vor da Internet gratuit tuturor călătorilor care circulă cu autobuzele și tramvaiele RATB. Cum și cât câștigă ei din afacerea asta
Publicat: 04/09/2014, 21:05

Bucureștenii s-ar putea bucura în viitor de internet wireless gratuit în mijloacele de transport în comun ale RATB. Trei tineri absolvenți ai Academiei de Studii Economice (ASE) din București au pus la punct un proiect ce ar putea răspunde acestei nevoie.

Creat de Alexandru Dobre, Alexandru Costea și Gabriel Ion, proiectul „BusHub” a fost finalist anul acesta la concursul „Junior Achievement”.

„În principiu, proiectul nostru constă în furnizarea de internet gratuit în toate autobuzele și tramvaiele Regiei Autonome de Transport București (RATB)”, a explicat Alexandru Costea pentru gândul. „Urmează să folosim o altă tehnologie decât cea 4G direct, cum ar fi Vodafone sau Orange, spre exemplu, călătorii se vor putea conecta gratuit”, a adăugat el.

„Practic oferim un serviciu public comunității, iar din partea mediului de afaceri oferim posibilitatea de a-și promova produsele în interiorul RATB, deoarece există o masă foarte mare de populație care circulă zilnic, dar la care companiile nu au acces pentru că nu sunt permise reclamele”, a completat colegul său, Alexandru Dobre.

FOTO: gandul.info

Toate costurile vor fi suportate de cei trei tineri, Regia de Transport nefiind nevoită să investeasă bani. Asta pentru că finanțarea din reclame va acoperi costurile inițiale, iar ulterior va aduce profit creatorilor BusHub. Calculele realizate de Alexandru Dobre, Alexandru Costea și Gabriel Ion arată că, în cele din urmă, dacă cel puțin 5% dintre călători se vor conecta la internet, profitul lunar va ajunge la aproximativ 70.000 de lei.

„Noi avem nevoie de un public țintă undeva între 14 și 35-40 de ani, deoarece știm că acolo este rata cea mai mare de penetrare a smartphone-urilor și a internetului pe mobil, așadar avem nevoie de liniile care trec pe lângă licee, facultăți, pentru a asigura un volum foarte mare”, a spus Alexandru Dobre.

Aprobările RATB pentru proiectul pilot au fost primite deja, astfel că, în urmă cu aproximativ două luni, proiectul BusHub a intrat în faza de testare. Deși au fost întâmpinate câteva probleme provocate de căldură și de fluctuațiile de tensiune, feedback-ul primit a fost unul bun.

„Am avut probleme tehnice și s-a întrerupt activitatea pentru o perioadă tocmai din cauza căldurii, apoi am avut probleme și cu fluxul de tensiune și nu a durat mai mult de cinci minute până ca cineva să sesizeze problema. A fost un singur autobuz, s-a aflat de el foarte repede și chiar au urcat mulți călători tocmai datorită acestei facilități. De asemenea, numărul celor care s-au conectat a fost mai mare decât ne așteptam”, a povestit Alexandru Dobre.

„Încercăm să testăm și alte echipamente, am încercat și o schimbare de furnizor…Vrem să ne asigurăm că totul este bine din punct de vedere tehnic”, a adăugat Alexandru Costea. Nu vrem să punem toate routerele odată, ci pas cu pas, să vedem exact care este răspunsul pe care îl vom primi din partea utilizatorilor. Vom face totul în funcție de rezultate, nu vrem să ne grăbim să instalăm echipamentele și apoi să apare diverse probleme”, a mai spus el.

Alexandru Dobre are 22 de ani și a absolvit Facultatea de Management din cadrul ASE. Colegul său, Alexandru Costea are 21 de ani și, ca și cel de-al treilea membru al echipei care se ocupă de BusHub, Gabriel Ion, a absolvit Faculatea de Finanțe-Bănci din cadrul ASE.

Planul lui Victor Orban în România funcţionează! Adevărul despre locul în care Ungaria investeşte milioane...
Medicii au rămas șocați! Ce și-a introdus o femeie în organul genital întrece orice imaginație
FOTO. Sorana Cîrstea a eclipsat până și Turnul Eiffel! Apariție wow la Paris a iubitei...
„Scutul” natural împotriva ţânţarilor. Top 11 plante care alungă ţânţarii din casă
SCANDALOS! Actrița de filme pentru adulți cere despăgubiri de 5 milioane de dolari. Ce i...
Bomba anului: Simona Halep se mărită cu Toni Iuruc! Avem dovada: campioana radiază de fericire...
Ea este noua iubită a lui Pepe. Şi-au făcut publică relaţia cu un sărut pătimaş
Ploile nu se opresc. ANM a emis o nouă avertizare meteo în aproape toată ţara
BANCUL ZILEI – Amantul soției vrea o mărire
Euro 2020: Duminică are loc prima partidă pe Arena Națională. Programul meciurilor disputate azi
Medicii au rămas șocați! Ce și-a introdus o femeie în organul genital întrece orice imaginație
Noi tensiuni între MARILE PUTERI! Incidentul aerian dintre SUA și RUSIA care dă FIORI alianței...
Horoscop duminică, 13 iunie. Scorpionii petrec timp cu persoana iubită
BOMBĂ! Cât de mult s-a schimbat Dana Nălbaru! Solista Hi-Q, DE NERECUNOSCUT
Kanye West a și uitat-o pe Kim Kardashian. Este uluitor cui i-a furat iubita!
Vestea ȘOC a momentului în România: A fost găsită moartă
Veste ȘOC pentru cei vaccinați cu AMBELE DOZE! Este bomba zilei. Cutremur în lumea medicală
Christian Eriksen a vorbit! Incredibila dorință transmisă
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cum arată maşina care sperie piaţa auto mondială, şi de care se tem chiar şi...