Trei studenți vor da Internet gratuit tuturor călătorilor care circulă cu autobuzele și tramvaiele RATB. Cum și cât câștigă ei din afacerea asta

Trei studenți vor da Internet gratuit tuturor călătorilor care circulă cu autobuzele și tramvaiele RATB. Cum și cât câștigă ei din afacerea asta
Publicat: 04/09/2014, 21:05

Bucureștenii s-ar putea bucura în viitor de internet wireless gratuit în mijloacele de transport în comun ale RATB. Trei tineri absolvenți ai Academiei de Studii Economice (ASE) din București au pus la punct un proiect ce ar putea răspunde acestei nevoie.

Creat de Alexandru Dobre, Alexandru Costea și Gabriel Ion, proiectul „BusHub” a fost finalist anul acesta la concursul „Junior Achievement”.

„În principiu, proiectul nostru constă în furnizarea de internet gratuit în toate autobuzele și tramvaiele Regiei Autonome de Transport București (RATB)”, a explicat Alexandru Costea pentru gândul. „Urmează să folosim o altă tehnologie decât cea 4G direct, cum ar fi Vodafone sau Orange, spre exemplu, călătorii se vor putea conecta gratuit”, a adăugat el.

„Practic oferim un serviciu public comunității, iar din partea mediului de afaceri oferim posibilitatea de a-și promova produsele în interiorul RATB, deoarece există o masă foarte mare de populație care circulă zilnic, dar la care companiile nu au acces pentru că nu sunt permise reclamele”, a completat colegul său, Alexandru Dobre.

FOTO: gandul.info

Toate costurile vor fi suportate de cei trei tineri, Regia de Transport nefiind nevoită să investeasă bani. Asta pentru că finanțarea din reclame va acoperi costurile inițiale, iar ulterior va aduce profit creatorilor BusHub. Calculele realizate de Alexandru Dobre, Alexandru Costea și Gabriel Ion arată că, în cele din urmă, dacă cel puțin 5% dintre călători se vor conecta la internet, profitul lunar va ajunge la aproximativ 70.000 de lei.

„Noi avem nevoie de un public țintă undeva între 14 și 35-40 de ani, deoarece știm că acolo este rata cea mai mare de penetrare a smartphone-urilor și a internetului pe mobil, așadar avem nevoie de liniile care trec pe lângă licee, facultăți, pentru a asigura un volum foarte mare”, a spus Alexandru Dobre.

Aprobările RATB pentru proiectul pilot au fost primite deja, astfel că, în urmă cu aproximativ două luni, proiectul BusHub a intrat în faza de testare. Deși au fost întâmpinate câteva probleme provocate de căldură și de fluctuațiile de tensiune, feedback-ul primit a fost unul bun.

„Am avut probleme tehnice și s-a întrerupt activitatea pentru o perioadă tocmai din cauza căldurii, apoi am avut probleme și cu fluxul de tensiune și nu a durat mai mult de cinci minute până ca cineva să sesizeze problema. A fost un singur autobuz, s-a aflat de el foarte repede și chiar au urcat mulți călători tocmai datorită acestei facilități. De asemenea, numărul celor care s-au conectat a fost mai mare decât ne așteptam”, a povestit Alexandru Dobre.

„Încercăm să testăm și alte echipamente, am încercat și o schimbare de furnizor…Vrem să ne asigurăm că totul este bine din punct de vedere tehnic”, a adăugat Alexandru Costea. Nu vrem să punem toate routerele odată, ci pas cu pas, să vedem exact care este răspunsul pe care îl vom primi din partea utilizatorilor. Vom face totul în funcție de rezultate, nu vrem să ne grăbim să instalăm echipamentele și apoi să apare diverse probleme”, a mai spus el.

Alexandru Dobre are 22 de ani și a absolvit Facultatea de Management din cadrul ASE. Colegul său, Alexandru Costea are 21 de ani și, ca și cel de-al treilea membru al echipei care se ocupă de BusHub, Gabriel Ion, a absolvit Faculatea de Finanțe-Bănci din cadrul ASE.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Ninge pe Transalpina! Apel al drumarilor către şoferi: Nu vă deplasaţi în zonele montane dacă...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Erupție excepțional de rară pe suprafața Soarelui! O furtună solară se îndreaptă spre Pământ