Turul bisericilor fortificate din Transilvania a atras anul trecut aproximativ 250.000 de turiști

Turul bisericilor fortificate din Transilvania a atras anul trecut aproximativ 250.000 de turiști
Publicat: 14/04/2014, 16:11
Actualizat: 05/02/2016, 17:29

Aproximativ 250.000 de persoane au vizitat anul trecut bisericile fortificate din Transilvania. Potrivit oficialilor Bisericii Evanghelice, în sezonul turistic 2013 cei mai mulți turiști au vizitat Biserica Neagră din Brașov, Biserica din Deal din Sighișoara, precum și bisericile fortificate din Prejmer, Hărman, Viscri și Biertan.

Anul acesta, sezonul de vizitare a bisericilor fortificate din Transilvania se va deschide oficial în 20 aprilie, în prima zi de Paște, și se va închide la finalul lunii octombrie, peste o sută de evenimente culturale fiind programate în lăcașele de cult în acest interval, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„În acest an continuă programul «Descoperă Sufletul Transilvaniei», destinat turiștilor din România și din străinătate. Scopul proiectului turistic este promovarea bisericilor fortificate. Sezonul de vizitare începe în 20 aprilie, de Paște”, au anunțat oficialii Bisericii Evanghelice, vineri, într-o conferință de presă la Sibiu.

În noul sezon turistic, care se va închide în 31 octombrie, oficialii Bisericii Evanghelice se așteaptă la o creștere cu cinci la sută a numărului de turiști care vor dori să viziteze aceste obiective.

FOTO: Biserica Evanghelică din Viscri (Mediafax//Lucian Muntean)

De asemenea, oficialii au anunțat că în acest an se încearcă promovarea nu numai a obiectivelor deja cunoscute, ci și a unora care până acum au trecut neobservate, precum biserica medievală din Reghin, bisericile fortificate din Curciu, Axente Sever, Ațel sau Cincu și Cincșor.

În cadrul acestei inițiative a fost lansat și „Kirchenburgenpass – pașaport de vacanță”, document valabil până în 31 octombrie, care le permite turiștilor vizitarea celor mai importante biserici și castele, precum și intrarea în Muzeul Central al Bisericii Evanghelice și în Centrul de dialog și cultură „Friedrich Teutsch”, ambele aflate în municipiul Sibiu.

„Nu este doar o colecție de bilete de intrare, ci posesorii lor primesc prin acesta statutul de vizitatori VIP în cadrul programului. În schimbul sumei de 50 lei, acest pașaport de vacanță oferă accesul la 27 de obiective, printre care bisericile fortificate din Cristian și Biertan, mănăstirea cisterciană de la Cârța și Biserica Neagră din Brașov”, au mai afirmat reprezentanții bisericii.

Sursele citate au precizat că peste o sută de evenimente, de la concerte de orgă până la invitații la mese tradiționale, sunt oferite vizitatorilor în acest sezon. Cele mai importante evenimente pregătite sunt „Săptămâna obiceiurilor tradiționale” (22 – 29 iunie) și Turul ciclist „Bike&Like” (11 – 13 iulie).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase