TVR a făcut anunțul: cine va prezenta Eurovision 2016 în România

TVR a făcut anunțul: cine va prezenta Eurovision 2016 în România
Publicat: 15/02/2016, 17:17

Alături de Cornel Ilie și Ioana Voicu, cântăreața Jo (Ioana Anuța), care a reprezentat România la Eurovision Junior 2009 la Kiev, va însoți concurenții în camera verde, de unde va trasmite emoțiile artiștilor și primele impresii la cald. Anunțul a fost făcut de Iuliana Marciuc, șefa delgației României și producător al selecției naționale, în direct la Radio România Actualități, partener în cadrul evenimentului Eurovision România 2016.

Cele două show-uri ale selecției naționale Eurovision 2016 vor putea fi urmărite în direct de la Baia Mare, la TVR 1, TVR HD, TVR Internațional și online, pe TVR+, pe 4 și 6 martie, informează Televiziunea Română.

Compozitor, textier și producător al trupei Vunk, Cornel Ilie are experiență și în prezentarea unor show-uri importante. În 2013, a fost prezentator al Romanian Music Awards, iar în 2014, al Premiilor Radio România. Cornel Ilie a participat cu trupa Vunk la concursul Eurovision în 2002, când s-a clasat pe locul al doilea cu piesa „All Too Young” (obținând maximum de puncte de la juriu și la preselecție, și în finală) la selecția națională. În 2009 a înregistrat o participare la Eurovision cu Tina Geru, cu piesa „Pleacă” (maximum de puncte la juriu la preselecție și semifinală) și o alta cu cu Alexa, cu piesa „One last night”. În 2010, tot pentru Eurovision a pariat pe Dalma, cu piesa „I”m running”. Compozitorul Cornel Ilie a mai scris pentru Gabriel Cotabiță, Loredana, Alexandra Crișan, Valentin Dinu, AG Weinberger și Keo.

Pe de altă parte, dacă anul trecut, în finala de la Craiova, Ioana Voicu s-a aflat în culise pentru a transmite emoțiile concurenților Eurovision, anul acesta ea va fi partenera lui Cornel Ilie pe scena Sălii Sporturilor din Baia Mare. Ioana Voicu a mai prezentat la TVR 1 seria de emisiuni dedicate concursului Eurovision în 2015.

Reprezentantă a României la Eurovision Junior, dar și concurentă la selecția națională Eurovision România, Jo este cea care se va afla în mijlocul emoțiilor și evenimentelor din camera verde. Artista va sta cu ochii pe artiști, încurajându-i înainte de momentul lor din concurs, le va cunoaște susținătorii și va interacționa cu galeriile fiecăruia.

Prima participare a Ioanei Anuța, alias Jo, la Eurovision a fost în 2009, an în care ea a fost reprezentanta României la finala Eurovision Junior, desfășurată la Kiev, în Ucraina. La doar 15 ani, ea a câștigat preselecția națională organizată de TVR cu piesa „Ai puterea în mâna ta”, compoziție proprie, cu care a concurat și la Kiev. Încurajată de acest succes, Ioana s-a înscris în 2012 și la selecția națională a Eurovision, devenind astfel singurul artist român care a participat la ambele categorii de vârstă (juniori și seniori) ale acestui prestigios concurs. Selecția națională a Eurovision din 2012 a fost câștigată de trupa Mandinga, iar Ioana, cu piesa „Girls Don”t Cry”, s-a clasat pe locul al patrulea în clasamentul final. Pe lângă o carieră muzicală de succes, Jo a încercat și experiența de prezentator de emisiuni tv, ea colaborând cu TVR.

Pe scena Sălii Sporturilor din municipiul Baia Mare, la semifinala națională Eurovision 2016 din 4 martie vor concura Jukebox, Mihai Trăistariu, Ovidiu Anton, Florena, Doru Todoruț și Irina Baianț, Dream Walkers, Hayley Evetts, Andra Olteanu, Irina Popa, Vanotek feat. The Code & Georgian, Xandra și Mihai Băjinaru.

Dintre cele 12 piese, șase vor accede în finală: patru vor fi alese de un juriu de specialitate, iar două de către public, prin televot.

În finala selecției naționale, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pe scena de la Stockhom, dintre piesele rămase în concurs, prin televot.

Concursul cântecului european Eurovision se va desfășura, în 2016, la Stockholm, Suedia, în 10, 12 și 14 mai. În competiție s-au înscris 43 de țări, cu trei mai multe decât la ediția precedentă.

România va participa în a doua semifinală a concursului, cea din 12 mai, alături de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveția, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel și Serbia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Epidemie de singurătate printre părinți, dezvăluie un studiu din SUA