Ultimele zile din viața lui Prince. Ce a spus înainte să moară i-a pus pe mulți pe gânduri

Ultimele zile din viața lui Prince. Ce a spus înainte să moară i-a pus pe mulți pe gânduri
Publicat: 23/04/2016, 18:18
Actualizat: 11/10/2016, 12:22

Avionul Dassault Falcon decolase de aproape o oră de pe aeroportul din Atlanta în ziua de vineri, 15 aprilie, atunci când pilotul a lansat un apel disperat controlorilor de trafic aerian din Chicago. Era o urgență medicală la bord. Un bărbat își pierduse cunoștința, relatează New York Times.

Astfel, oficialii de pe aeroportul din Chicago au deviat imediat zborul pentru o aterizare cât mai rapidă pe Moline, Illinois, la doar 48 de minute distanță de destinația inițială, Minneapolis.

După cum s-a aflat mai târziu, în această cursă a fost îmbarcat cântărețul de geniu Prince, care, la doar o săptămână, urma să fie găsit mort, prăbușit într-un lift de la primul etaj al locuinței sale din Minneapolis.

„Am avut o aterizare de urgență, neprevăzută, pe 15 aprilie, în jurul orei 1:35 (ora Americii – n.r.), pentru a furniza îngrijiri medicale imediate unei persoane care nu mai era conștientă”, a declarat Jo Johnson, managerul de resurse umane de la Aeroporul Internațional Quad Cities din Moline.

Cauzele pentru care Prince și-a pierdut cunoștința în timpul zborului de săptămâna trecută rămân încă un mister. Singura explicație este cea oferită de managerul artistului, care spune că acesta „se lupta cu o răceală”.

Oficialii care investighează moartea subită a cântărețului, însă, au spus vineri că aterizarea de urgență a avionului și motivele pentru care aceasta s-a produs vor fi luate în calcul în ancheta pe care o realizează.

Prince a petrecut doar câteva ore în spitalul din Moline, înainte ca avionul său particular să îl poarte înapoi acasă, unde artistul și-a reluat viața de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Ba chiar cu câteva zile înaintea morții sale, acesta a participat la un spectacol într-un club local de jazz și a organizat o petrecere la studioul propriu, acolo unde a cântat la un pian și o chitară recent cumpărate.

Pe măsură ce anchetatorii așteaptă rezultatele autopsiei realizate vineri, aceștia spun și că vor lua la verificat registrele farmaceutice din zonă, toate ca parte a eforturilor lor de a înțelege mai bine istoricul medical al lui Prince. În același timp, aceștia au refuzat să comenteze zvonurile potrivit cărora cântărețul ar fi consumat medicamente analgezice, spunând că investigațiile continuă și că se vor pronunța atunci când vor avea dovezi concrete.

„Este o tragedie pentru noi toți”, a spus Jim Olson, șeriful din Carver County, zona din orașul Chanhassen în care se afla Paisley Park, celebra locuință a starului internațional. „Pentru voi, Prince Rogers Nelson a fost o celebritate. Pentru noi, a fost un membru al comunității și un foarte bun vecin”, a completat Olson, care a spus și că Prince a fost văzut în viață ultima dată în jurul orei 8 p.m., miercuri seara, atunci când cineva l-a adus la reședință, acolo unde locuia singur.

Nereușind să ia legătura cu Prince în dimineața zilei de joi, membrii staff-ului din Paisley Park au început să-l caute pe toată proprietatea, pentru a-l găsi mai târziu fără viață într-un lift. Apelul de urgență la 911 a venit în jurul orei 9:43 a.m., a spus șeriful.

„Este aici un om care a murit”, i-a spus dispecerului o voce masculină, arată transcrierea convorbirii. Mai târziu, acesta a adăugat: „Toți oamenii în jur sunt înnebuniți”.

Medicii care au ajuns la fața locului nu am mai putut să-l resusciteze pe Prince, care a fost declarat mort joi, la 10:07 a.m. Totuși, aceștia nu au reușit să stabilească exact de câtă vreme zăcea în lift cântărețul, îmbrăcat într-o simplă cămașă și în pantaloni.

Nu au existat urme vizibile ale unor răni, iar șeriful Olson a spus de la început că nu există suspiciuni că decesul ar putea fi, de fapt, o crimă sau o sinucidere. Oficialii au declarat că trupul cântărețului a fost deja predat apropiaților, dar ar putea dura săptămâni întregi până ca rezultatele autopsiei să fie făcute publice. Până atunci, însă, trebuie realizate o serie de teste mai detaliate și e necesar să fie completate datele privind istoricul medical al cântărețului.

Întrebările apărute în jurul stării de sănătate a lui Prince sunt multe și continuă să apară. Sheila E., o prietenă care spune că a colaborat cu artistul, a declarat într-un interviu pentru emisiunea „Good Morning America” de la ABC că starul avea probleme la un șold din cauza spectacolelor foarte solicitante. El însuși a spus în mai multe interviuri că s-a luptat cu epilepsia atunci când era copil.

În urma lui Prince au rămas mii de fani care caută răspunsuri și care nu reușesc nici acum să-și revină din șoc. Până când se vor lămuri, însă, ce s-a întâmplat, admiratorii din întreaga lume au suferit și au celebrat personalitatea celui care a fost Prince cu aceeași energie cu care el era obișnuit să-și trăiască viața – petreceri simultane pe tot Globul, tributuri, postări pe rețelele sociale sau spectacole pe Broadway.

În orașul său natal, clubul First Avenue a organizat o petrecere cu intrare liberă care a durat o noapte întreagă, de joi noaptea până vineri, și a programat și altele pe toată durata weekend-ului. Afișele i-au încurajat pe fani să se îmbrace în violet, un pod foarte important a fost luminat în această culoare, iar o orhidee violet cu mesajul „Odihnește-te în pace, Prince” a fost depusă pe o masă în clubul de jazz Dakota Jazz Club, în locul în care Prince obișnuia să stea atunci când asista la spectacolele de marți seara.

Cei care l-au cunoscut și care l-au întâlnit în ultimele zile ale vieții sale au spus că starul nu trăda niciun semn că s-ar afla aproape de finalul vieții. Aceștia povestesc că sâmbăta trecută, cu o noapte după aterizarea de urgență din Moline, Prince a urcat pe scena în fața a 300 de oameni la una dintre petrecerile pe care chiar el le organiza la Paisley Park și a cântat o piesă la noul său pian violet, a mărturisit Scott Lawrence, care a participat la spectacol alături de fiul său.

În același timp, însă, artistul a spus, accidental, și niște cuvinte premonitorii: „Așteptați câteva zile până să vă irosiți rugăciunile”, ar fi spus Prince referindu-se la relatările despre urgența sa medicală din ziua precedentă, își amintește Lawrence.

Apropiații lui Prince sunt convinși că nimic ciudat sau sinistru nu a intervenit decisiv în decesul său. Era Martor al lui Iehova și mânca foarte sănătos, nici măcar nu puteai bea, fuma sau înjura la petrecerile sale. „Mai bine mănâncă-ți cheeseburger-ul înainte să mergi la Paisley”, se gândea Van Jones, un comentator politic și un activist prieten cu Prince, înainte să meargă să-l viziteze.

Sâmbăta trecută, Prince a trecut pe la Electric Fetus, un magazin de muzică din Minneapolis și a cumpărat cam șase CD-uri, spune Bob Fuchs, managerul afacerii. Prince venea la acel magazin de 30 de ani și nimic din obieciurile pe care le avea acolo nu a trădat ceva neobișnuit, a spus Fuchs.

„Vă mulțumim pentru sprijin”, își amintește Fuchs că i-ar fi spus lui Prince, referindu-se la o favoare pe care muzicianul o făcuse magazinului. „Întotdeauna zâmbea și spunea ‘Bună’ și ‘Cu plăcere’. Părea întotdeauna foarte vioi și extrem de bine îmbărcat. Părea la fel ca întotdeauna. Nu m-am concentrat asupra modului în care arăta, nu mi-a sugerat nimic diferit „, își mai amintește managerul.

Cântărețul Prince a fost găsit mort joi, în studioul său de înregistrări din Minnesota. De-a lungul carierei, artistul a câștigat 7 premii Grammy, un Golden Globe și un Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră originală pentru filmul „Purple Rain”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Exclusiv: Anghel Damian n-o scapă din ochi pe Theo Rose. Iubitul vedetei a păzit-o la...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
O navă de război misterioasă care s-a scufundat în 1742 a fost, în sfârșit, identificată