Ultimul film al lui Philip Seymour Hoffman, în închiderea Anonimul – TRAILER

Ultimul film al lui Philip Seymour Hoffman, în închiderea Anonimul - TRAILER
Publicat: 04/08/2014, 16:26
Actualizat: 27/03/2019, 15:15

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, cea de-a 11-a ediție a Festivalului International de Film Independent Anonimul se va încheia pe 17 august, la Arena Verde Stop din București.

În „A Most Wanted Man”, cel mai căutat om este Issa, un imigrant pe jumătate cecen, pe jumătate rus, supectat de terorism. Acesta ajunge la Hamburg pentru a se infiltra în comunitatea islamică și a recupera averea tatălui său. Prezența lui Issa în zonă atrage atenția lui Gunther Bachmann (Philip Seymour Hoffman), șeful unei agenții de monitorizare a grupurilor extremiste după 9/11. Filmul este o cursă contra timp pentru a afla dacă Issa este o victimă sau un extremist.

Filmul este o adaptare a romanului omonim al lui John Le Carré, autor a 23 de cărți, din care 8 au fost deja ecranizate (printre care „Un spion care știa prea multe/ Tinker Tailor Soldier Spy” și „Prietenie absolută/ The Constant Gardener”.

„A Most Wanted Man” este ultimul film în care Philip Seymour Hoffman a interpretat un rol principal. Câștigător al unui premiu Oscar pentru interpretarea sa din „Capote” și de alte trei ori nominalizat la premiile Academiei americane pentru rolurile sale din „Războiul lui Charlie/ Charlie Wilson’s War”, „Îndoiala/ Doubt” și „The Master”, Hoffman își făcuse deja debutul în regia de film cu „Jack se îndrăgostește/ Jack Goes Boating”, în 2010. Era, de asemenea, un respectat actor și regizor de teatru.

A fost primul actor care s-a alăturat lui Corbijn în realizarea acestui film și, deși la început au existat câteva neînțelegeri pe care însuși regizorul le recunoaște, la finalul filmărilor acesta afirma că Hoffman, care a murit pe 2 februarie, este cel mai mare actor cu care a lucrat vreodată. Totodată, Hoffman îi scria lui Corbjin că este absolut necesar să repete experiența de a lucra împreună.

Alături de Philip Seymour Hoffman, din distribuția filmului mai fac parte actorii Rachel McAdams, Willem Defoe, Robin Wright și Daniel Bruhl.

Anton Corbijn este un regizor de origine daneză, a cărui carieră în artele vizuale este deja foarte apreciată, realizându-se documentare ce-l au ca subiect, precum „Shadow Play”. În 2011, acesta a fost invitat să facă parte din juriul Festivalului Internațional de Film de la Berlin. Este un cunoscut fotograf, dar și regizor de videoclipuri, printre artiștii cu care a lucrat numărându-se David Bowie, Mick Jagger, Don van Vliet, Frank Sinatra, Roxette, Tom Waits și formația U2. Anton Corbijn a fost timp de mai bine de 20 de ani directorul artistic al Depeche Mode, realizând videoclipurile, fotografiile și conceptele grafice pentru turneele trupei. Primul său lungmetraj este cunoscutul film „Control”, despre viața lui Ian Curtis, solistul Joy Division, inspirat din întâlnirea pe care Corbijn a avut-o în noiembrie 1979 cu trupa, înainte de moartea lui Ian. În 2010, a urmat filmul de acțiune „Americanul/ The American”, cu George Clooney în rol principal.

„A Most Wanted Man/ Vânătoarea de spioni” este prezentat în avanpremieră în România, prin amabilitatea Forum Film România.

Cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent Anonimul, organizat de Fundația Anonimul, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC), al Uniunii Cineaștilor din România (UCIN), al Institutului Cultural Român (ICR) și al Televiziunii Române – coproducător, va avea loc în perioada 12 – 17 august, în București, la arena Verde Stop și Cinema Studio.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
S-A DAT ORDIN în Ungaria. Viktor Orban a luat deja decizia: Situaţia este înfricoşătoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cercetătorii sugerează să încercăm experiențe noi atunci când simțim că timpul ne scapă printre degete