Un băiețel de numai 6 ani din China a căzut victimă traficanților de organe

Un băiețel de numai 6 ani din China a căzut victimă traficanților de organe
Publicat: 28/08/2013, 14:27
Actualizat: 17/08/2014, 08:26

Un băiețel din China, în vârstă de doar șase ani, a fost victima traficanților de organe care l-au răpit, i-au scos ochii, iar apoi l-au abandonat, scrie Daily Mail.

Binbin a fost răpit de lângă casă în timp ce se juca, iar părinții lui l-au găsit după aproximativ patru ore plin de sânge și urlând de durere. Inițial, părinții nu și-au dat seama că băiatului îi lipseau ochii, ei crezând că a căzut și s-a lovit puternic la față. Cei care au constatat lipsa globilor oculari au fost medicii. „Avea pleoapele întoarse, iar globii oculari nu erau acolo”, a povestit tatăl copilului.

Polițiștii au găsit ochii copilului, fără cornee, în apropierea zonei în care a fost găsit și el, dovadă că băiețelul fusese victima traficanților de organe.

În China nu există o cultură a donatorilor de organe, motiv pentru care autoritățile se confruntă cu multe cazuri de trafic ilegal. În timp ce transplantul de ficat sau de rinichi nu poate fi făcut decât de la un donator compatibil, doctorii susțin că în cazul corneei, aceasta poate fi luată de la orice persoană, indiferent de vârstă. „Oricine știe unde este localizată corneea în ochi o poate extrage. Mă sperie condițiile și metodele barbare în care acest lucru a fost făcut și infecția pe care o are băiatul. O să aibă dureri fizice și psihice de neimaginat”, a declarat doctorul Arthur Caplan.

Potrivit sursei citate, peste 300.000 de chinezi au nevoie în fiecare an de transplant de organe, dar dintre aceștia doar aproximativ 10.000 ajung să fie tratați.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase