Un bărbat a aplicat pentru un post de redactor la un site de știință. Ce s-a întâmplat când candidatura sa a fost respinsă

Un bărbat a aplicat pentru un post de redactor la un site de știință. Ce s-a întâmplat când candidatura sa a fost respinsă
Publicat: 11/02/2015, 17:31

Un anunț de angajare dat de administratoarele celebrului site de știință „From Quarks to Quasars” s-a transformat recent într-un adevărat scandal. Totul din cauza unui bărbat al cărui CV a fost respins, scrie Business Insider.

În urmă cu câteva zile, Jolene Creighton și colega sa, Jaime Trosper, au publicat un anunț în care arătau că sunt în căutarea unui nou redactor, care să scrie, part-time, articole pe teme legate de știință. Peste 100 de persoane au răspuns imediat, fără a ține însă cont neapărat de cerința obligatorie: experiența în domeniu.

„Mulți dintre cei care au plicat pentru acest job aveau experiență în diverse domenii, însă nu în redactarea de articole științifice”, a povestit Jolene. „Drept urmare, am fost nevoite să respingem numeroase persoane, deși aveau CV-ul impresionante. Chiar dacă aveau o experiență vastă iar candidații erau foarte impresionanți, experiența relevantă lipsea”, a adăugat ea.

Printre cei care au primit un răspuns negativ din partea celor două tinere s-a aflat și un bărbat mai în vârstă, cu studii academice, care a fost extrem de deranjat că nu a reușit să obțină locul de muncă. Așadar, după ce a primit prin mail mesajul administratoarelor „From Quarks to Quasars”, acesta a ținut să trimită la rândul său un răspuns, catalogându-le pe cele două drept „fetițe arogante” care „nu îi sunt superioare”.

„Schimbul de replici pe care l-am avut cu acest individ deborda de acea aroganță patriarhală pe care o au unii bărbați care se află într-o poziție de putere”, a explicat Jolene.

„Știți la ce fel de bărbați mă refer – aceia pe care societatea i-a făcut să se simtă ”speciali”, care pot vorbi despre orice subiect, al căror punct de vedere este întotdeauna coresct, care – pe scurt – sunt stăpânii și regii a tot ceea ce mișcă (…) Persoana în cauză are studii academice. Este un poet american a cărui listă de publicații este kilomtrică. Cărți de poezii, cărți de critică de poezie, eseuri despre poezie care au fost publicate în reviste și așa mai departe. (…) În mod clar are succes în ceea ce face. Totuși, munca lui nu are legătură cu scrierile științifice”, a mai spus ea, subliniind că acesta a fost singurul criteriu pe care l-a luat în considerare.

În plus, respectivul candidat nu a trimis, așa cum se preciza în anunț, un CV, ci o scrisoare cu câteva informații generice și nici articolul de 500 de cuvinte pe care cele două fete în solicitaseră.

Și totuși, respingerea candidaturii sale l-a deranjat pe respectivul bărbat: „Nu mi-ați citit scrisoarea de intenție”, a acuzat el. „Este important să poți citi, nu doar să judeci înainte de a o face. De asemenea, este important să ai capacitatea de a-ți folosi minunata uneltă a discernământului și să nu ai impresia că le știi pe toate înainte de a-i închide cuiva ușa în nas”, a scris el.

În plus, în mesajul adresat celor două tinere, candidatul le-a criticat pe acestea pentru „imaturitatea” lor.

„Este evident că nu sunteți destul de mature încât să fiți conștiente de faptul că legile karmei sunt adevărate (…). Nu amenințați oamenii sau încercați să dovediți că aveți dreptate doar arătând că ceilalți greșesc. Nu funcționează decât în cazul unor fetițe arogante ale acăror sentimente au fost rănite și pe care le folosesc pentru a-i răni, la rândul lor, pe alții”, a continuat bărbatul.

„Nu m-ați rănit; nici nu v-aș fi permis (…) Nu îmi mai scrieți: păstrați-vă ultimul cuvânt în tăcere, ardeți în propria furie pentru o vreme și, poate, învățați astfel că nu aveți întotdeauna dreptate (….) Nu mă cunoașteți și, cu siguranță, m-ați judecat greșit. Sunt cunoscut ca fiind o persoană înțelegătoare și tolerantă, și, de asemenea, sunt foarte spiritual. Voi m-ați făcut să fiu ceva ce nu sunt în mod obișnuit. Mi se pare că aceasta nu a fost o experiență de învățare pentru voi, ci una în care ați simțit nevoia să câștigați și să vă simțiți superioae mie. Nu îmi sunteți superioare”, a conchis el.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
Alimentul-minune pe care japonezii îl mănâncă înainte de a merge la somn. Se trezesc fericiți...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Marea Britanie îşi întăreşte legislaţia împotriva pornografiei deepfake
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
S-a dat interdicție totală în România din data de 3 Mai. Decizia este finală şi...
Mașina preferată a românilor dispare. Nu se va mai găsi deloc în Europa
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Corpurile femeilor au devenit „câmpuri de luptă”, avertizează ONU