• Publicat:
Magazin

Un bărbat a încasat în continuare salariul de la o companie publică, deși angajatorul îl concediase de ceva timp / Cum a fost descoperit individul aflat în „concediu medical”

Un bărbat a încasat în continuare salariul de la o companie publică, deși angajatorul îl concediase de ceva timp / Cum a fost descoperit individul aflat în „concediu medical”
Un bărbat care lucra la serviciul de mentenanță al metroului din New York a fost arestat după ce a încasat un salariu de 250.000 de dolari, deși fusese concediat în urmă cu câțiva ani.

Ronald Berry, în vârstă de 47 de ani, susține că nu a știut că a fost concediat, în urmă cu șase ani, insistând că a plecat în concediu medical în 2015, din cauza astmului, scrie unilad.co.uk.

La fiecare două săptămâni, acesta a călătorit la biroul Transporturi al municipalității, de unde și-a ridicat salariul, fără nicio problemă.

Recent, Autoritatea Metropolitană de Transport (MTA) a sesizat că există dubii în privința bărbatului și a anunțat autoritățile, fapt ce a dus la arestarea lui Berry, pentru intrarea neautorizată pe o proprietate, unde venea să-și ridice banii.

Nu se știe cum Berry a ajuns să fie plătit începând cu 2015, deși fusese concediat în urmă cu doi ani, de către compania de transporturi.

Mai mult, Berry ar fi primit în ultimele luni scrisori de la municipalitate, în care era anunțat că trebuie să participe la ore de training. „Dacă am fost concediat, de ce mi-au mai trimis acele scrisori?”, s-a întrebat omul.

Fluturașii salariali ai lui Berry aveau mențiunea „orelor lucrate”, fără niciun comentariu legat de o posibilă infirmitate, potrivit surselor MTA – sugerând că bărbatul nu avea cum să le „confunde” cu plata concediului medical.

Poliția din New York a confirmat că Berry a fost acuzat de intrarea ilegală pe o proprietate. De asemenea, MTA investighează dacă „cineva a primit bani publici în mod necorespunzător, pentru a fi tras la răspundere”.

Inchide