Un bărbat a urmărit o femeie pe stradă și a povestit totul pe Reddit. „Te-ai uitat o secundă la mine, apoi eu m-am întors. Ai mărit pasul și te-ai prefăcut că vorbești la telefon…” / Deznodământul incredibil al incidentului

Redactor:
Silviu Bănilă
Un bărbat a urmărit o femeie pe stradă și a povestit totul pe Reddit. „Te-ai uitat o secundă la mine, apoi eu m-am întors. Ai mărit pasul și te-ai prefăcut că vorbești la telefon…” / Deznodământul incredibil al incidentului
Sentimentul de a fi urmărit pe stradă este în sine înfricoșător, dar multe persoane, preponderent femei, s-au confruntat cu asemenea situații. Clișeul din serialele tv presupune o femeie vulnerabilă, singură, deznodământul fiind de cele mai multe ori tragic.

Unele femei poartă acum în poșetă spray paralizat, un fluier sau „alarme pentru viol” – dar nu este suficient, scrie indy100.com. Din păcate, realitate este că femeile se tem de aproape orice necunoscut care merge în spatele lor.

O poveste de pe Reddit, scrisă de un bărbat care a urmărit o femeie, v-ar putea face pielea de găină, dintr-un motiv neașteptat.

„Mergeam în direcții opuse, în apropierea căminelor de studenți, iar tu te-ai uitat o secundă la mine și ai continuat să te deplasezi, în timp ce eu m-am întors să te urmăresc.

Ai observat că ești urmărită, ai mărit pasul, ți-ai încordat umerii și ai scos telefonul. Nu m-am oprit, iar tu ai continuat să mergi, să păstrezi distanța, te-ai prefăcut că vorbești la telefon, te-ai uitat în urmă să vezi dacă mai sunt acolo.

Îți pot spune că, după ce ai dat colțul spre autostradă, unde aveam amândoi mașinile parcate, dacă ai fi avut teniși, ai fi alergat, dar ai menținut ritmul de mers, deoarece aveai tocuri.

M-am oprit la mașina mea, a ta era mai jos pe stradă și mi-am folosit telefonul, apoi am văzut cum mi-ai făcut poză, când ai trecut cu mașina pe lângă mine.

Ce nu ai observat a fost că mai erau doi tipi în zonă, pe trotuarul celălalt, care arătau spre tine și păreau drogați, beți sau ambele. Nu ai observat, când ai trecut cu mașina pe lângă mine, că erau la coțul străzii, se uitau la tine și la mine.

Ai ratat și următoarele 10 minute, în care am sunat la poliție, când tu ai urcat în mașină. Ai ratat și cele 15 minute de întrebări ce au urmat, în care polițiștii mi-au arătat poze cu cei doi indivizi, pe care le-am făcut când te urmăream.

Îmi pare rău că te-am speriat, dar, sincer, eu am fost cel mai speriat. Nu sunt un erou, aș fi putut să dispar naibii de acolo, dar m-am gândit că nu m-aș fi iertat, dacă ar fi fost vorba despre soția sau fiica mea (care parchează pe aceeași stradă)”, a relatat bărbatul pe Reddit.

Acesta a venit apoi și cu clarificări:

„1. Am vorbit despre asta deoarece incidentul m-a speriat și, dacă altcineva s-ar afla într-o asemenea postură, sper ca să nu fie ignorat. Am vreun sfat? Unul singur: Dacă simți că ești urmărită sau e ceva în neregulă, nu aștepta să vezi ce se întâmplă, sună la poliție, sună un prieten, o rudă, bate la o ușă sau intră într-un magazin, pentru că în cel mai rău caz vei părea doar paranoică.

2. Femeia purta o servietă și era îmbrăcată bine, probabil că asta le-a atras atenția indivizilor”.

foto: Pixabay

Inchide