Un BUCĂTAR-ȘEF, nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace, după ce a oferit TREI MILIOANE de mese celor afectați de catastrofe naturale

Redactor:
Silviu Bănilă
Un BUCĂTAR-ȘEF, nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace, după ce a oferit TREI MILIOANE de mese celor afectați de catastrofe naturale
Bucătarul-șef Jose Andres a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace, ediția 2019, pentru ajutorul oferit sinistraților din diverse zone ale lumii.

În 2010, bucătarul-șef Jose Andres, care este și activist, a înființat World Central Kitchen, un ONG care, încă de la începuturile sale, a oferit hrană oamenilor din zonele afectate de dezastre naturale, precum Houston, Texas, Carolina sau chiar Guatemala, scrie The Independent.

După dezastrul lăsat în urmă de Uraganul Maria, în 2017, Andres și echipa sa au oferit ajutor și hrană victimelor din Puerto Rico.

Bucătarul-șef născut în Spania și World Central Kitchen au oferit mai bine de trei milioane de mese, în urma catastrofelor naturale.

Suntem uimiți de cei care au făcut posibilă această Zi a Recunoștinței: 3 tone de curcan, 1,5 tone de piure, peste 1.000 de voluntari! Vă mulțumim tuturor!

Andres și organizația lui și-au îndreptat atenția spre California, unde bucătarul-șef de 49 de ani s-a concentrat asupra hrănirii supraviețuitorilor incendiilor de vegetație.

De Ziua Recunoștinței, Andres, ajutat de colegi și voluntari, au hrănit 15.000 de persoane aflate într-o tabără pentru refugiații din calea incendiilor ce au afectat California.

Eforturile sale nu au rămas neobservate – dincolo de dobândirea unui loc în clasamentul Times Most Influential People ai anului 2018 și al unui premiu James Beard House 2018 pentru Filantropul Anului, Andres a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace, în Maryland.

„Datorită acțiunilor domnului Andres, milioane de oameni au fost hrăniți. Este cea mai frecventă nevoie umană și Andres a dovedit că este un adevărat AS în spectrul umanitar”, a declarat politicianul John Delaney, din Camera Reprezentanților, care l-a nominalizat pe Andres. „Cu un spirit incredibil și o minte inovatoare, Andres a rezolvat una din cele mai grave probleme și a furnizat un drum nou pentru liderii lumii, care trebuie să ofere MAI MULT celor afectați de viitoarele dezastre naturale”.

Despre nominalizarea incredibilă, o onoare demnă de Barack Obama și Maica Tereza, bucătarul-șef nu a dorit să vorbească prea mult: „Oh, wow. Ei nominalizează pe oricine„.

Andres a afișat aceeași atitudine modestă și pe Twitter: „Prietene, nu știu dacă este adevărat, dar dacă este, sunt măgulit. Sunt doar unul dintre miile de oameni care au ajutat la hrănirea celor nevoiași, în fiecare, zi, în toată lumea, fără să aștepte recunoștință…”

Dacă va câștiga (chiar dacă NOMINALIZAREA în sine reprezintă un fapt istoric), Andres va deveni primul bucătar-șef care este onorat cu Premiul Nobel pentru pace.

Bucătari în Acțiune: Jose Andres livrează 200 de mese pacienților Spitalului UPR din Puerto Rico

Tânăra cunoscută a murit misterios! A fost găsită într-o prăpastie după ce a dat un...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
El e bărbatul în brațele căruia Anamaria Prodan și-a găsit liniștea: `Un vulcan care erupea...
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
Cercetătorii lucrează pentru a preveni o nouă pandemie. A fost descoperit coronavirusul de 10 ori...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Unul dintre cele mai bine păzite SECRETE înainte de 1989: data reală a naşterii lui...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Vești proaste pentru omenire. Ce se va întâmpla cu apa potabilă, de fapt, în viitor
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
NOI RESTRICŢII la graniţa României: Anunţ BOMBĂ de ultimă oră
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Catastrofă la graniţa cu România: Oraşe întregi părăsite, obloanele trase, lacăte la uşi. Ţara vecină...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide