Un cântăreț celebru lansează acuzații grave la adresa trupei BON JOVI. „Morții nu vă pot aminti de crimele pe care le-ați ignorat!”

Un cântăreț celebru lansează acuzații grave la adresa trupei BON JOVI. „Morții nu vă pot aminti de crimele pe care le-ați ignorat!
Publicat: 03/10/2015, 16:50

„Deseori, în trecut, am transmis, detaliat și uneori insistent, scrisori către colegii din industria muzicală, încurajându-i să nu sprijine politica de separare a Guvernului israelian prin susținerea de concerte în Israel”, și-a început Waters scrisoarea, informează nme.com.

„După ce am citit, săptămâna trecută, comentariile făcute de Jon (Bon Jovi, n.r.) în publicația israeliană Yedioth Ahronoth, nu voi mai pierde timpul făcând paralele între segregarea din Africa de Sud și poziția morală luată de mulți dintre artiști atunci și a miilor care fac acum același lucru în fața opresiunii israelienilor care durează de decenii față de palestinieni”, a mai spus muzicianul.

Într-un interviu acordat revistei Yedioth Ahronoth, Jon Bon Jovi a spus că a auzit mereu despre cât de minunat este Israelul, „leagănul religiilor”, și, pentru că și-a dorit mereu să viziteze această țară, a insistat ca orașul Tel Aviv să se afle pe lista turneului de anul acesta al formației sale.

„Stimați Jon Bon Jovi, David Bryan și Tico Torres (…), dacă veți susține concertul de la Tel Aviv, de pe 3 octombrie, veți confirma alegerea făcută. Ați avut ocazia de a lua o poziție de partea dreptății. Morții nu vă pot aminti de crimele pe care le-ați ignorat. Dar, ca să nu uităm, tăcerea și indiferența sunt cele mai mari crime”, a încheiat Roger Waters scrisoarea.

În luna februarie a acestui an, Roger Waters l-a criticat pe producătorul muzical Alan Parsons, inginer de sunet al albumului Pink Floyd „Dark Side of The Moon”, pentru că și-a programat un concert în Israel, cu grupul Alan Parsons Project.

Trupa Bon Jovi este formată în prezent din Jon Bon Jovi (voce, chitară), Tico Torres (tobe, percuție), David Bryan (clape, pian, backing vocals) și Hugh McDonald (bas, backing vocals).

De-a lungul anilor, formația a vândut peste 120 de milioane de albume în lumea întreagă. Cele mai cunoscute albume semnate Bon Jovi sunt „Slippery When Wet” (1986), „New Jersey” (1988) și „Keep the Faith” (1992). Cel mai recent material discografic al trupei este albumul „What About Now”, lansat în Statele Unite în martie 2013.

Bon Jovi a cântat la București în vara anului 2011.

Roger Waters a devenit celebru ca membru al formației Pink Floyd. Înființat în 1965, de Roger Waters, Nick Mason, Richard Wright și Syd Barrett, cărora li s-a adăugat David Gilmour, în 1967, grupul Pink Floyd a lansat 14 albume de studio și s-a destrămat în 1996. Trupa Pink Floyd a devenit celebră grație unui rock progresiv și psihedelic, în anii 1960 și 1970, și a lansat o serie de materiale discografice intrate în legendă, precum „Dark Side Of The Moon” (1973), „Wish You Were Here”(1975), „Animals”(1977) și „The Wall” (1979).

Relațiile dintre membrii fondatori ai grupului au devenit tensionate în ultimii ani, însă aceștia au acceptat să se reîntâlnească și să cânte din nou împreună pentru concert uriaș susținut în Hyde Park din Londra în 2005, intitulat „Live 8”. Richard Wright, clăparul trupei, a murit în 2008, la vârsta de 65 de ani.

Numele formației a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame din SUA în 1996 și în Music Hall of Fame din Marea Britanie în 2005. Trupa a vândut peste 250 de milioane de albume în lumea întreagă.

Printre premiile obținute de Pink Floyd se numără un Grammy pentru albumul „The Wall”, în 1980, un BAFTA pentru piesa „Another Brick in the Wall (Part 2)” din filmul „The Wall”, în 1982, și un alt Grammy pentru „Marooned” în 1995. În 2008, regele Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei a acordat formației Pink Floyd premiul Polar Music pentru contribuția la dezvoltarea muzicii moderne. La ceremonie au participat Waters și Mason.

Celebrul album „The Wall” al grupului britanic, având la bază personajul Pink, inspirat din viața și experiențele lui Roger Waters, tratează teme complexe, precum izolarea și alienarea, fiind puternic influențat de filosofia pacifistă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”