Un cântăreț celebru riscă zeci de ani de închisoare pentru alte 11 acuzații de infracțiuni sexuale

Un cântăreț celebru riscă zeci de ani de închisoare pentru alte 11 acuzații de infracțiuni sexuale
Publicat: 31/05/2019, 13:53

Procuratura din Chicago a formulat noi acuzații împotriva lui R. Kelly. Noile cazuri de infracțiuni sexuale includ fapte pentru care ar putea primi pedepse de până la 30 de ani de închisoare.

Potrivit Chicago Sun-Times, procurorii din Ținutul Cook au formulat joi noile acuzații la adresa lui Kelly.

Printre noile acuzații se numără patru cazuri de agresiune sexuală în formă agravată, două de agresiune sexuală prin folosirea forței, două de abuz sexual în formă agravată și trei capete de acuzare pentru abuz sexual la adresa unor victime cu vârste cuprinse între 13 și 16 ani.

Se pare că noile acuzații sunt legate de o singură victimă.

Primele patru acuzații pot fi pedepsite, în cazul în care Kelly va fi găsit vinovat, cu până la 30 de ani de închisoare.

Kelly a apărut deja în fața instanței pentru alte zece acuzații de abuz sexual în formă agravată privind patru femei, dintre care trei erau încă minore în momentul în care faptele au avut loc.

În perioada 22 – 25 februarie, rapperul a fost arestat după ce a fost acuzat de patru femei, dintre care trei minore, de agresiuni sexuale. R. Kelly, pe numele real Robert Sylvester Kelly, era deja pasibil de șapte ani de închisoare pentru fiecare dintre cele zece capete de acuzare vizând abuzuri sexuale.

Cu câteva săptămâni înainte de arestarea sa, a fost lansat documentarul „Surviving R. Kelly”, în cadrul căruia peste 50 de artiști, jurnaliști, rude sau apropiați ai rapperului mărturisesc experiențele negative pe care le-au avut cu R. Kelly.

În 2008, rapperul a fost achitat de acuzații de pornografie infantilă și a negat mereu că ar fi recurs la astfel de gesturi.

În vârstă de 52 de ani, R. Kelly a lansat 12 albume de studio, vândute în 75 de milioane de copii, și a fost recompensat, printre altele, cu trei premii Grammy.

Foto: R.Kelly/ Facebook

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase