Un celebru actor este de acord cu pedeapsa capitală pentru traficanții de droguri. „M-am simțit rușinat de încarcerarea fiului meu”

Un celebru actor este de acord cu pedeapsa capitală pentru traficanții de droguri. M-am simțit rușinat de încarcerarea fiului meu
Publicat: 08/05/2015, 12:14
Actualizat: 08/05/2015, 12:19

Starul hollywoodian, în vârstă de 61 de ani, al cărui fiu Jaycee Chan a petrecut șase luni într-o închisoare din China, după ce poliția din această țară a găsit marijuana în reședința sa, a declarat recent că sprijină aplicarea pedepsei capitale în anumite cazuri, deoarece „drogurile rănesc mii de copii și adolescenți”.

Actorul asiatic, care a devenit de curând primul ambasador antidrog al statului Singapore, a declarat: „În anumite cazuri, sprijin pedeapsa cu moartea. Atunci când rănești mii și mii de copii și adolescenți, cred că acei oameni sunt nefolositori. Ar trebui să primească pedeapsa potrivită”.

Jackie Chan, al cărui fiu în vârstă de 32 de ani a fost încarcerat pentru faptul că a permis unor tineri chinezi să consume droguri în reședința lui, a insistat asupra faptului că traficul și consumul de droguri nu sunt acceptate în familia sa.

„(Tinerii) spun: «E ok, e ca și cum ai fuma o țigaretă. Însă eu spun că asta nu este deloc ok, cel puțin nu în familia mea”, a adăugat Jackie Chan.

El a mai spus că s-a simțit „rușinat” și „șocat” de încarcerarea fiului său.

„Acum mă concentrez mai mult asupra faptelor sale. În trecut, obișnuiam să-i spun: «Ești un bărbat adult». Dar acum mi-am dat seama că este încă un băiat”, a spus Jackie Chan.

Jaycee Chan, în vârstă de 32 de ani, actor și cântăreț, a fost arestat preventiv în august 2014, fiind acuzat de „adăpostire de persoane pentru consum de droguri”, după ce testele efectuate asupra lui au ieșit pozitive pentru consum de marijuana, iar poliția a anunțat că a găsit 100 de grame din acest drog la domiciliul său. Jaycee Chan, care risca o pedeapsă de maximum trei ani de închisoare, a fost eliberat în luna februarie.

Vedetele au fost o țintă importantă a campaniei Guvernului chinez împotriva drogurilor.

Jaycee Chan se află pe o listă de celebrități mai degrabă de categorie B care au fost reținute anul trecut de autoritățile chineze pentru infracțiuni legate de droguri, care au fost foarte mediatizate atât de presa de stat, cât și pe rețelele de socializare online. Printre aceste vedete se află actori de cinema și de televiziune, regizori și scenariști destul de cunoscuți.

Drogurile, mai ale substanțele sintetice precum metamfetamina, ketamina și ecstasy, au devenit populare în China, odată cu dezvoltarea noii clase urbane, care dispune de venituri tot mai mari în ultimii ani.

Jackie Chan a fost purtător de cuvânt al Comitetului Național Chinez Împotriva Drogurilor, în 2009, promovând educația antidrog.

Jackie Chan, născut în 1954, este unul dintre cei mai cunoscuți și mai iubiți actori originari din Hong Kong, reușind să-și construiască o carieră de succes în filmele cu arte marțiale. În 2002, a câștigat un premiu Taurus pentru întreaga carieră la World Stunt Awards (Oscarurile în domeniul cascadoriilor) și în același an a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood. De asemenea, a câștigat un premiu MTV Movie pentru întreaga carieră, în 1995, și alte două premii MTV Movie pentru rolurile din prima și a doua parte a seriei „Ora de vârf/ Rush Hour”. În 1999, a fost numit actorul anului la Hollywood Film Festival. Printre filmele în care a jucat se numără „Fracul magic”, „Ocolul Pământului în 80 de zile”, seria „Ora de vârf”, „Spionul din vecini”, „Karate Kid” și a asigurat vocea Maimuței în seria „Kung Fu Panda”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Zeci de experţi în Inteligenţă Artificială de la Google, recrutați de Apple