Un cineast i-a criticat pe jurnaliștii care l-au menajat de Tom Cruise. „Nu se pot numi astfel, cât timp nu sunt suficient de curajoși să pună o întrebare”

Un cineast i-a criticat pe jurnaliștii care l-au menajat de Tom Cruise. Nu se pot numi astfel, cât timp nu sunt suficient de curajoși să pună o întrebare
Publicat: 25/08/2015, 14:25

În perioada în care Tom Cruise promova filmul „Misiune: Imposibilă. Națiunea secretă/ Mission: Impossible – Rogue Nation”, de Christopher McQuarrie, site-ul The Wrap a scris că echipa de PR a actorului le-a interzis jurnaliștilor să-i adreseze întrebări despre cultul scientologic, cel puțin în cazul unui interviu. Astfel, nici cei care au vorbit, în acel moment, cu Tom Cruise, dar nici alți ziariști nu au fost interesați să îi adreseze actorului întrebările interzise. Atât publicația Salon, cât și The Atlantic s-au întrebat de ce mass-media, care au tratat cu maxim interes documentarul de scientologie „Going Clear”, regizat de Alex Gibney, la începutul acestui an, și-au pierdut avântul când a venit vremea să întervieveze celebrități asociate cu acest cult, informează huffingtonpost.com.

Recent, cineastul și fostul membru al cultului scientologic Paul Haggis i-a criticat, la rândul său, pe jurnaliști.

„Nu știu cum jurnaliștii se pot numi, în continuare, jurnaliști, dacă nu sunt suficient de curajoși să pună o întrebare”, a declarat Haggis, pentru The Daily Beast, într-un interviu despre noul miniserial HBO „E nevoie de un erou/ Show Me a Hero”, pe care l-a regizat și care a avut recent premiera.

„Era acest elefant mare acolo («elephant in the room» – expresie metaforică din limba engleză pentru a prezenta un adevăr evident, care fie este ignorat, fie nu există o soluție pentru el, n.r) și fiecare jurnalist a fost de acord să nu îi adreseze nicio întrebare”, a spus Haggis, pentru The Daily Beast. „De ce? Ești doar un PR în acel moment. Să vă fie rușine!”, a completat cineastul.

Paul Haggis a părăsit cultul scientologic în 2009 și, de atunci, a fost destul de vocal despre experiența sa ca membru în organizația religioasă, făcând chiar parte din distribuția documentarului „Going Clear: Scientology and the Prison of Belief”, regizat de de Alex Gibney.

Documentarul „Going Clear: Scientology and the Prison of Belief”, ce are la bază volumul omonim scris de Lawrence Wright, a avut premiera la televiziunea HBO pe 16 martie. Filmul aduce o serie de acuzații la adresa cultului scientologic și afirmă că L. Ron Hubbard a creat scientologia ca metodă de impulsionare a vânzărilor pentru cărțile sale și că organizația religioasă își plătește membrii cu sume cuprinse între 6 și 40 de cenți pe oră pentru muncile prestate în interiorul cultului. Reprezentanții acestui cult religios au negat însă afirmațiile făcute la adresa lor în documentarul citat.

„Cultul scientologic nu are niciun interes să fie exploatat pentru a face publicitate viitoarelor proiecte TV ale lui Paul Haggis sau să îi convingă pe scepticii săi că el este relevant din nou”, a declarat, pentru Huffington Post, Karin Pouw, purtător de cuvânt al cultului scientologic, ca urmare a declarațiilor făcute de Haggis.

Cultul scientologic, din care face parte și actorul Tom Cruise, este considerat o sectă în mai multe țări europene, unde a făcut și subiectul unor condamnări judiciare.

Acesta a fost fondat în Statele Unite ale Americii, în 1954, de scriitorul de literatură SF Lafayette Ron Hubbard (1911 – 1986), care a pretins că oamenii poartă în ei urme ale unei vechi civilizații extraterestre. Scientologia a obținut avantaje fiscale rezervate cultelor religioase. De altfel, cultul are statut de întreprindere comercială. Cultul are milioane de adepți pe care preferă să-i recruteze din cercurile sociale influente, iar adepții trebuie să doneze sume mari de bani pentru a urma cursurile scientologice.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Lege pentru românii care au casă la curte. Este INTERZIS pentru toți proprietarii
Codul Rutier. Este interzis total. Nu montați așa ceva pe mașină
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...