Un cuplu s-a căsătorit în Filipine, în timp ce vulcanul Taal erupea în fundal | FOTO / VIDEO

Un cuplu s-a căsătorit în Filipine, în timp ce vulcanul Taal erupea în fundal | FOTO / VIDEO
Publicat: 14/01/2020, 18:24

Chino și Kat Vaflor își puneau pirostriile într-o zonă aflată la 16 kilometri de vulcanul Taal, moment în care fotograful Randolf Evan a surprins în mai multe poze momentele cu cenușa și fumul în fundal.

Vulcanul Taal, aflat la aproape 60 de kilometri la sud de Manila pe insula Luzon, a erupt duminică, ceea ce a forțat rezidenții să evacueze zona, în condițiile în care experții au avertizat că o nouă „erupție exploză periculoasă” ar putea să aibă loc.

„Eram de fapt neliniștiți pentru că în timp ce munceam continuam să verific social media pentru actualizări cu privire la erupția vulcanului. Deci eram conștienți de avertizările făcute de autorități și de posibila escaladare a situației asupra căreia se făcea actualizări în timp real”, a declarat Randolf Evan, pentru CNN

„De asemenea am discutat discret între noi ce ar trebui să face dacă situația se înrăutățește”, a mai explicat fotograful.

Evan a povestit că toată lumea prezentă la nunta de la Savanna Farm Tagaytay și-a păstrat „calmul” în timp ce cuplul a spus „da”.

Reprezentanții localului au postat apoi fotografii de la altar cu tinerii căsătoriți, având în fundal nori de fum și au scris „Nunta continuă!”.

Institutul de Vulcanologie și Seismologie din Filipine a informată că vulcanul a arătat o „escaladare rapidă” a activității vulcanie. Erupții continue generează dâre de fum între 9 și circa 15 kilometri deasupra craterului, au mai spus reprezentanții institutului.

Sursa citată a recomandat evacuarea insulei vulcanului Taal în jurul orașelor învecinate. Autoritățile au crescut gradul de alertă ceea ce indică posibilitatea unei erupții cu lavă într-o perioadă de câteva ore până la câteva zile.

Aproximativ 8.000 de persoane au fost evacuate după ce vulcanul a început duminică să expulzeze cenușă.

Situat pe o insulă în mijlocul unui lac, Taal este al doilea cel mai activ vulcan din Filipine, deși este unul dintre cei mai mici din lume.

Autoritățile au avertizat că în urma erupției există riscul producerii unui „tsunami vulcanic”.

Phivolcs a ridicat nivelul de alertă de la 3 la 4, din maxim 5.

Potrivit ONU, se estimează că peste 450.000 de persoane locuiesc în zona de pericol de 14 kilometri în jurul vulcanului Taal, care este situat la aproximativ 70 de kilometri sud de Manila.

Foto: Facebook/Randolf Evan