• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Un desen în creion realizat de JFK cu o zi înainte de a fi asasinat, scos la licitație

Un desen în creion realizat de JFK cu o zi înainte de a fi asasinat, scos la licitație
Un desen în creion realizat de John F. Kennedy cu o zi înainte de a muri, reprezentând o barcă cu pânze, a fost pus în vânzare joi la o licitație online, alături de alte 227 de obiecte care au aparținut sau au avut legătură cu fostul președinte american, asasinat în urmă cu 50 de ani

Un desen în creion realizat de John F. Kennedy cu o zi înainte de a muri, reprezentând o barcă cu pânze, a fost pus în vânzare joi la o licitație online, alături de alte 227 de obiecte care au aparținut sau au avut legătură cu fostul președinte american, asasinat în urmă cu 50 de ani, potrivit AFP.

Acel desen în creion, realizat pe o foaie de hârtie cu antetul hotelului Rice din orașul Houston, are un preț estimativ cuprins între 30.000 de dolari și 40.000 de dolari, a precizat casa de licitații RR Auction.

Desenul este însoțit de o notă bătută la mașina de scris pe o coală cu antetul Casei Albe, semnată de Evelyn Lincoln.

Secretara personală a lui John F. Kennedy, senator și apoi președinte, explică în acea notă faptul că fostul președinte american a petrecut trei ore și jumătate la hotelul Rice pe 21 noiembrie. JFK a mers apoi la un dineu, înainte de a se caza la hotelul Texas din Fort Worth, în apropiere de Dallas, orașul în care a fost asasinat în ziua următoare.

Silueta schițată în acel desen reamintește de ambarcațiunea de mici dimensiuni a președintelui, Victura, potrivit casei RR Auction, care afirmă că JFK „era renumit pentru faptul că umplea multe pagini cu schițe, cuvinte repetate și mici desene, adeseori bărci”.

La această licitație au fost puse în vânzare 228 de obiecte care au avut legătură cu fostul președinte american. Printre acestea se numără un ceas Bulova, gravat cu inscripția „JFK 1941”, estimat între 15.000 de dolari și 20.000 de dolari, o fotografie cu dedicația „Jack K.”, estimată între 8.000 de dolari și 10.000 de dolari, cheile limuzinei prezidențiale ce a fost folosită în ziua atentatului, cravate purtate de JFK, dar și diverse obiecte de mobilier.

Licitația se va desfășura online până pe 14 noiembrie la ora 00.00 GMT pe site-ul www.rrauction.com.

Inchide