Un experiment care i-ar putea duce pe doi studenți de la Arte direct la închisoare

Publicat: 25/04/2012, 17:12
Actualizat: 14/05/2012, 15:47

Doi studenți germani ai Universității de Arte din Berlin vor să decapiteze un miel în direct, pe Internet, folosind o ghilotină pe care au construit-o singuri, scrie Daily Mail.

Decapitarea mielului face parte din proiectul intitulat ”Un experiment privind condițiile curente care înconjoară democrația”(”An Experiment Representing the Current Conditions Surrounding Democracy”). Acesta implică un vot public pentru a stabili dacă mielul va fi sau nu decapitat.

Până acum au votat peste 200.000 de persoane, iar Iman Rezai și Rouven Materne au spus că vor publica cifrele sondajului la mijlocul lunii mai, atunci când se va încheia votul.

Ghilotina este colorată în roz, portocaliu și galben. ”Culorile reprezintă starea de spirit pe care o aveam în timp ce construiam mașinăria. Este o armă care reflectă cel mai bine natura societății în care trăim: colorată, dar mortală”, spune Rezai.

Lama ghilotinei cântărește 36 de kilograme iar studenții au asigurat publicul că ”mielul nu va simți nicio durere”.

Uciderea unui animal fără motiv este considerată o infracțiune în Germania și se pedepsește cu până la trei ani de închisoare. Procurorii din Berlin au declarat că urmăresc acest caz ”cu interes”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase