Un expert în relații spune că „nevasta de la birou” este mai dăunătoare pentru o relație decât o aventură

Redactor:
Gandul
Un expert în relații spune că „nevasta de la birou” este mai dăunătoare pentru o relație decât o aventură
Un expert în relații susține că o relație apropiată cu o femeie sau cu un bărbat de la locul de muncă este mai dăunătoare pentru un cuplu decât o aventură a unuia dintre cei doi parteneri.

„Nevasta de la birou” și „soțul de la birou” sunt persoane cu care unii angajați au relații foarte apropiate la locul de muncă, fără a presupune relații sexuale. Cei doi par să fie un cuplu căsătorit în ochii celorlalți, deși relația lor e platonică.

Specialista în relații Tracey Cox a vrut să vadă cum afectează aceste relații căsătoriile reale. „Petrecum mai mult timp la locul de muncă decât oriunde altundeva și de multe ori stăm conectați cu acest mediu chiar când nu suntem acolo, prin e-mail, mesaje și social media. Ca o consecință, uneori ne cunoaștem colegii de la locul de muncă mai bine decât partenerii”, a declarat Cox. Astfel, oamenii ajung să se simtă mai bine în apropierea partenerului/partenerei de la muncă decât în preajma „jumătății” din viața reală.

Când află despre aceste relații ale partenerilor, oamenii se simt trădați. Într-un caz, un bărbat a vorbit despre temerile lui privind tratamentele de fertilitate ale soției cu „nevasta” de la muncă. Soția a aflat despre acest lucru de la o cunoștință comună, s-a simțit trădată emoțional, iar peste câteva luni cei doi au divorțat.

Mai mult, potrivit lui Cox, chiar dacă doi oameni, care sunt foarte apropiați la muncă, nu se simt atrași fizic unul de altul la început, în timp acest lucru începe să se schimbe. „Cu cât petrecem mai mult timp cu cineva, cu atât ne simțim mai atrași de acea persoană”, a declarat ea.

Foto: 123RF

 

×
Inchide