Un internaut spune că a descoperit imaginea unui sicriu într-o fotografie realizată pe Marte. Lista descoperirilor bizare făcute de roverul american Curiosity

Un internaut spune că a descoperit imaginea unui sicriu într-o fotografie realizată pe Marte. Lista descoperirilor bizare făcute de roverul american Curiosity
Publicat: 29/12/2014, 17:09

De la iguane fosilizate și până la stânci care imită forma capului lui Barack Obama, internauții care cred în teoriile despre existența unor conspirații afirmă că au descoperit tot felul de obiecte bizare pe Marte, relatează dailymail.co.uk.

Acum, un sicriu de extraterestru a fost adăugat pe această listă, după ce un internaut american din statul Maryland, pasionat de căutarea formelor de viață extraterestre, a descoperit într-o fotografie făcută pe Marte un obiect despre care afirmă că ar fi „o cutie decorativă”.

„Sicriul” a fost descoperit de Will Farrar, administratorul canalului WhatsUpintheSky37 de pe site-ul YouTube, în timp ce analiza o serie de fotografii realizate pe Marte de roverul american Curiosity.

„Această cutie arată în mod cert ca un sicriu modern făcut din ciment. La fel arată și partea de stâncă de pe dealul din spatele lui, care pare să fie un fel de scări, dar și resturile din piatră din partea stângă a imaginii, care par să fie rămășițele unor construcții făcute de o civilizație străveche”, spune Will Farrar.

La rândul său, Scott Waring, un alt internaut pasionat de căutarea formelor de viață extraterestre, care scrie pentru UFO Sightings Daily, este de părere că acel „sicriu” a fost făcut dintr-o substanță asemănătoare pietrelor de pe Terra.

„Cât le-ar lua inginerilor de la NASA să programeze roverul Curiosity pentru a-l face să se întoarcă puțin și să examineze conținutul acelei cutii? Pare să aibă o lungime de un metru și o lățime și o înălțime de 0,4 metri. Multe specii de extratereștri sunt scunde, inclusiv o specie de «grays»”, a declarat el.

Specialiștii în teoriile despre existența extratereștrilor folosesc termenul „grays” pentru a descrie ființele de pe alte planete, care au capete ovale și ochi de dimensiuni mari – asemănătoare acelora descrise în filmul „Întâlnire de gradul trei”, regizat în 1977 de Steven Spielberg.

Însă, deși forma neobișnuită a acelui obiect marțian a aprins deja imaginația bloggerilor pasionați de OZN-uri, oamenii de știință americani consideră că astfel de „descoperiri” se datorează unui fenomen psihologic, denumit „pareidolie”.

Acesta are la bază reacția creierului uman care „vede” chipuri și alte obiecte semnificative în locuri obișnuite.

Fenomenul a apărut pentru ca ochiul uman să poată să zărească fețe cunoscute în mediul înconjurător și pentru ca oamenii să poată astfel să își recunoască prietenii dintr-o mulțime de persoane.

Oamenii de știință spun că persoanele tind, de asemenea, să se folosească de această abilitate pentru „a-și îmbogăți imaginația” și să recunoscă forme care au anumite înțelesuri, chiar și atunci când acestea nu există cu adevărat.

Will Farrar nu este însă convins de aceste explicații. „Nu ni se spun o grămadă de lucruri, așadar nu știu care este adevărul de acolo”, a declarat el.

Noua descoperire a fost făcută la puțin timp după un alt anunț similar, în noiembrie, atunci când o femeie – care spunea că este o fostă angajată a NASA – a declarat că a văzut oameni pe Marte.

Femeia, care a spus că o cheamă „Jackie”, a telefonat la un post de radio american, Coast to Coast AM, pentru a „mărturisi” că a văzut mai mulți bărbați în costume spațiale care alergau pe planeta roșie în 1979.

Jackie spune că lucra în echipa de telemetrie folosită de NASA în timpul programului spațial Viking Lander în momentul în care i-a văzut pe acei oameni prin intermediul unei transmisiuni în direct.

„Mă întreb dacă poți să rezolvi un mister vechi de 27 de ani pentru mine”, i-a spus ea prezentatorului acelei emisiuni radiofonice. „Acel vechi rover Viking se deplasa pe suprafața lui Marte”.

„Apoi, am văzut doi bărbați în costume spațiale – nu acele costume voluminoase pe care noi le folosim de obicei, ci altfel de costume, care păreau să aibă rol de protecție. Au venit dinspre linia orizontului și s-au îndreptat spre Viking Explorer”, a adăugat ea.

La începutul acestui an, profesorul John Brandenburg, specialist în fizica plasmei, care lucrează pentru compania Orbital Technologies, a spus că, după părerea lui, o străveche civilizație de pe Marte a fost distrusă complet după un atac nuclear executat de o altă rasă extraterestră.

Profesorul Brandenburg susține că străvechii marțieni, cărora li se mai spune „cydonieni” sau „utopieni”, au fost masacrați în acel atac, iar dovezile „genocidului” pot fi văzute încă și în zilele noastre.

El mai spune că teoria sa ar putea să explice Paradoxul Fermi – contradicția evidentă între probabilitatea de existență în Univers a unor civilizații extraterestre, probabilitate estimată a fi mică, dar reală, și lipsa de contacte cu astfel de civilizații sau alte dovezi de existență a lor.

Pareidolia este o formă de apofenie, un fenomen care apare atunci când oamenii văd tipare și conexiuni în date care nu au nicio legătură între ele.

De-a lungul timpului au existat multe ocazii când diverși oameni au afirmat că au văzut imagini religioase – în special chipurile unor personalități religioase – sau de altă natură în locuri neașteptate.

În multe dintre ele era vorba despre chipul lui Iisus, cel al Fecioarei Maria sau cel al lui Allah.

În septembrie 2007, un calus descoperit într-un copac semăna cu o maimuță, determinându-i pe credincioșii din Singapore să aducă omagii și să se închine în fața unui nou zeu, supranumit „Zeul Maimuță”.

Un alt caz intens mediatizat a fost acela când chipul Fecioarei Maria a apărut pe un sendviș.

Imagini cu chipul lui Iisus au fost văzute și într-un borcan cu marmeladă, dar și pe un cartof.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Scandinavia s-ar fi „născut” din Groenlanda, indică un nou studiu geologic