Un mogul rus către miliardarii planetei: Implicați-vă în proiectul „Nemuritorii”

Un mogul rus către miliardarii planetei: Implicați-vă în proiectul Nemuritorii
Publicat: 23/07/2012, 14:11
Actualizat: 29/01/2013, 16:46

Antreprenorul rus Dmitry Itskov, inițiatorul proiectului „Avatar” menit să ofere „elixirul nemuririi”, le-a adresat o scrisoare deschisă miliardarilor din toată lumea, cerându-le acestora să sprijine procesul care le-ar putea permite oamenilor să trăiască veșnic, potrivit Forbes.

Itskov susține că proiectul va fi dezvoltat în următorii 40 de ani. „Avatar” presupune, în linii mari, transferarea informațiilor din creierul uman într-un corp artificial care să le permită oamenilor să fie nemuritori.

DA sau NU la referendum? Votează AICI în REFERENDUMUL VIRTUAL Gândul și câștigi un iPad2!

Prima etapă a proiectului implică dezvoltarea unor roboți care pot fi controlați de mintea umană. În următorii 10 ani, acești roboți ar trebui să fie perfecționați astfel încât să poată găzdui un creier uman. Etapa următoare presupune transferarea informațiilor către acești roboți care să fie înlocuiți până în 2045 cu holograme.

În timp ce specialiștii se ocupă de aspectele tehnice, Itskov, un mogul media în vârstă de 31 de ani, a decis să publice o scrisoare deschisă adresată celor mai bogați oameni din lume prin care să-i îndemne să-i susțină inițiativa, dar și să se ofere drept „avatari”.

„Vă îndemn să luați cunoștință de importanța vitală a finanțării dezvoltării științifice în domeniul nemuririi cibernetice și a corpului artificial”, se arată în scrisoarea făcută publică.

„Cercetarea din domeniu are potențialul de a vă elibera pe voi și pe majoritatea oamenilor de pe planetă de boli, îmbătrânire și chiar moarte”, susține rusul care atrage atenția că proiectul le-ar putea aduce și potențiale foloase materiale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase