Un nou album pentru Eminem, o nouă polemică

Un nou album pentru Eminem, o nouă polemică
Publicat: 06/11/2013, 12:44
Actualizat: 01/02/2019, 17:37

Rapperul Eminem a lansat marți, la trei ani după precedentul său album, materialul discografic „The Marshall Mathers LP2”, un disc ce marchează totodată revenirea în prim plan a polemicilor care l-au însoțit pe artistul american încă de la începutul carierei sale, din cauza versurilor homofobe.

Produs de Rick Rubin, fondatorul legendarei case de discuri Def Jam, care i-a făcut cunoscuți marelui public în anii ’80 și ’90 pe Run DMC și Beastie Boys, albumul „The Marshall Mathers LP 2” se dorește a fi o continuare a materialului de debut al rapperului, „The Marshall Mathers LP”, lansat în 2000 și devenit aproape instantaneu un disc clasic al genului, informează AFP.

În piesele de pe noul disc, mai mulți artiști de renume – Rihanna, Skylar Grey și Nate Ruess, liderul trupei Fun. – cântă alături de Eminem (al cărui nume real este Marshall Bruce Mathers III), ajuns între timp la vârsta de 41 de ani și care a renunțat total la alcool și droguri în urmă cu cinci ani. Printre artiștii invitați pe noul album se află un singur rapper – Kendrick Lamar.

Departe de a se fi cumințit, Eminem, alias Slim Shady – alter ego-ul său muzical -, folosește în continuare, în piesa „Rap God”, insulte homofobe, care i-au adus deja în trecut numeroase critici vehemente.

„Revenim la această bătălie, în spiritul meu, între dorința mea de a fi liber să spun ce vreau și întrebările despre ceea ce poate sau nu poate să-i rănească pe oameni”, explica artistul american într-un interviu acordat revistei Rolling Stone.

În același interviu, rapperul descrie acei termeni pe care îi folosește ca pe niște figuri de stil, asigurându-i pe fanii săi că acele cuvinte reprezentau insulte obișnuite în zona în care a copilărit și că ele nu trebuie interpretate „ad litteram”.

„Adevăratul eu, care stau acum pe scaun și vă vorbesc, nu are nicio problemă cu homosexualii, cu heterosexualii sau persoanele transgender, nu am niciun fel de problemă”, a declarat el pentru Rolling Stone. În 2001, Eminem a cântat de altfel în duet cu Elton John, un homosexual declarat, pentru a încerca să oprească polemicile cauzate de versurile sale din acea vreme. Ulterior, Eminem s-a pronunțat în public și în favoarea căsătoriilor gay.

Boy George, el însuși homosexual, a regretat la rândul său faptul că rapperul american folosește astfel de insulte în piesele sale în momentul în care comunitatea gay se confruntă cu dificultăți serioase în multe țări, precum în Rusia. „El spune că «e ceva ironic», dar, ei bine, nu e deloc ironic atunci când ți se sparge capul cu lovituri de picior”, a declarat Boy George, fostul lider al grupului Culture Club, pentru Fuse News.

Aflat mult timp la cuțite și cu mama sa – atât în cântece, în care o insulta în mod frecvent, dar și în viața reală, la tribunal, unde a fost dat în judecată de ea pentru defăimare -, Eminem pare să fi îngropat în sfârșit securea războiului cu femeia care l-a adus pe lume.

Scuzându-se în fața aceleia pe care a insultat-o în trecut, denumind-o „târfă egoistă”, Eminem afirmă într-un cântec de pe noul său album: „Ești întotdeauna frumoasă pentru mine, pentru că tu ești mama mea”.

Precedentele șapte albume lansate de Eminem s-au vândut în 86,5 milioane de exemplare în toată lumea. După ce și-a făcut debutul în actorie, în 2002, cu rolul din „8 Mile”, pentru care a fost lăudat de criticii de specialitate, Eminem a preferat să se concentreze asupra carierei sale de muzician. Albumul „Recovery” a fost discul cu cele mai mari vânzări din Statele Unite în anul 2010.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Încă trei zile libere pentru bugetari, după minivacanța de 1 Mai și Paști
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii