Un nou drog face ravagii în SUA. Ce efect are „Flakka” asupra consumatorilor

Un nou drog face ravagii în SUA. Ce efect are „Flakka asupra consumatorilor
Publicat: 08/04/2015, 19:52

Luna trecută, un bărbat din Miami a ieșit din casă, s-a dezbrăcat și a început să urle, în timp ce poliția l-a urmărit disperată, scrie medicaldaily.com. A fost nevoie de cinci polițiști pentru a-l imobiliza pe individ, care căpătase „superputeri” datorită metamfetaminelor sintetice Flakka. Potrivit autorităților, după ce a consumat Flakka, bărbatul a început să experimenteze stări de paranoia.

Pentru a complica lucrurile, se pare că drogul luat de bărbat este atât de nou, încât nu a fost încă interzis. Flakka este fabricat din catinone și poate fi înghițit, tras pe nas sau injectat. De asemenea, Flakka poate fi ascuns în interiorul unei țigări electronice, scrie medicaldaily.com.

Efectul drogului Flakka poate dura 3-4 ore, dar utilizatorii vor experimenta efectele secundare timp de câteva zile. Recent, un individ a fost arestat după ce a încercat să spargă ușa unei secții de poliție, iar altul a fost găsit gol și înarmat pe un acoperiș, în timp ce un al treilea a rămas blocat într-un gard, pe fondul consumului de Flakka.

Drogul este produs din catonină. Primii consumatori obișnuiau să mestece frunzele plantei khat, care crește în Orientul Mijlociu și Somalia, pentru a se droga. Numele Flakka este similar cu „o femeie frumoasă și elegantă, care îi vrăjește pe toți cei din jur”. În spaniolă, „flaca” înseamnă „femeie slabă”.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase