Un preot a fost arestat după ce a agresat sexual o femeie grav bolnavă, la care a fost chemat

Redactor:
Gandul
Un preot a fost arestat după ce a agresat sexual o femeie grav bolnavă, la care a fost chemat
Un preot romano-catolic din Texas a fost arestat după ce a agresat sexual o femeie grav bolnavă în timp ce a oficiat pentru aceasta ultimele rituri, transmite CBS News.

Reverendul de 75 de ani din Austin a fost chemat la un hospice pentru o femeie care se afla în stare gravă din cauza unor complicații cauzate de diabet. Părintele Gerold Langsch ar putea fi ncondamnat la un an de închisoare și la plata unei amenzi de până la 4.000 de dolari.

Preotul a început să o maseze pe femeie pe sâni cu loțiune în timp ce oficia sacramentul vindecării și ar fi întrebat-o dacă „e bine” ce-i face.

Femeia, care este încă în viață, l-a reclamat pe preot la poliție. Victima a adăugat că acțiunile preotului i-au provocat un șoc.

Langsch a fost demis de Dioceza din Austin înainte ca poliția să îi informeze pe superiorii lui despre acest caz. Preotul fusese implicat într-o altă relație nepotrivită cu un adult. 

Dioceza a anunțat că va coopera cu autoritățile și că va încerca să strângă informații despre fostul reverend. Poliția nu știe, deocamdată, dacă există și alte victime ale lui Langsch.

Foto: 123RF

Inchide