Un primar a fost umilit de locuitorii care l-au votat, după ce nu și-a respectat promisiunile electorale / Bărbatul, obligat să poarte haine de damă și să ceară donații la șoferi – VIDEO

Un primar a fost umilit de locuitorii care l-au votat, după ce nu și-a respectat promisiunile electorale / Bărbatul, obligat să poarte haine de damă și să ceară donații la șoferi - VIDEO
Publicat: 05/08/2019, 15:30

Locuitorii unui orășel mexican au decis însă să ia atitudine față de minciunile primarului și l-au forțat să se îmbrace în femeie, timp de patru zile. Acesta a fost pedepsit deoarece nu a îndeplinit promisiunile din campania electorală, scrie odditycentral.com.

Javier Sebastian Jimenez Santiz a câștigat alegerile din Huixtan după ce a promis că va repara sistemul de apă potabilă, dar nu s-a ținut de cuvânt. Luna trecută, după ce s-au săturat de scuzele și promisiunile lui, localnicii au intrat în primărie și l-au îmbrăcat pe Santiz și pe aghiotantul lui, Luis Ton, în haine de damă.

Primarul Santiz a fost nevoit să poarte o rochie neagră și o bluză albă cu motive florale, în timp ce Ton a fost îmbrăcat într-o rochie roz cu puncte albe.

Cei doi aleși au fost plimbați prin Huixtan timp de patru zile, începând cu data de 30 iulie, în fața oamenilor, care au denunțat eșecurile lor.

Și cum nu era de ajuns, aceștia au fost puși să ceară donații de la șoferii din trafic, pentru proiectele promise în campanie.

Într-un interviu cu presa locală, primarul Santiz, vizibil jenat, a explicat că nu a reușit să obțină fondurile pentru promisiunile din campanie (circa 158.000 dolari) – banii fiind redirecționați către bugetele altor orașe din Mexic.

Oamenii cer o anchetă privind modul de cheltuire a banului public în primăria din Huixtan.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult