Un rom din România, condamnat la închisoare în Marea Britanie din cauza vârstei soției sale. Câți ani avea aceasta

Un rom din România, condamnat la închisoare în Marea Britanie din cauza vârstei soției sale. Câți ani avea aceasta
Publicat: 10/10/2017, 20:23

În vârstă de 25 ani, de etnie romă, bărbatul s-a căsătorit cu minora în țara lor de origine, anul trecut, înainte să se mute în Marea Britanie. Acesta a pledat vinovat, în fața instanței, pentru violarea fetei de 12 ani.

Fata, despre care se crede că s-a întors în România, de când bărbatul a ajuns în custodia poliției, este însărcinată și cel mai probabil va naște în zilele următoare.

Procurorul Jamie Sawyer a declarat, în fața judecătorilor, că vârsta minimă legală pentru consimțire este de 16 ani.

„Aceștia s-au întâlnit în România și, potrivit victimei, niciunul nu s-a plâns de diferența de vârstă. Ea s-a întors în România, iar inculpatul spune că își dorește să reia relația cănd va fi posibil”, a spus Sawyer.

Situația a ajuns în atenția poliției când agenții de la rutieră au oprit o mașină, în care se aflau inculpatul, minora și alți doi copii. Pe măsură ce investigația a continuat, polițiștii au căutat adresa la care bărbatul trăia cu victima sa, în Epping, și au găsit o încăpere mică, cu pat dublu, care era împărțit de cei doi. Ulterior, bărbatul a fost luat în custodia poliției.

Miss Kenyon, vorbind în numele inculpatului, a declarat, în fața instanței, că este vorba de un caz excepțional, cu circumstanței neobișnuite, argumentând faptul că și backgroundul cultural al inculpatului era un factor important.

Romii reprezintă cel mai mare grup etnic din România și unul dintre cele mai mari, din Europa, dar încă se confruntă cu persecutări.

Părinții inculpatului, care au fost, de asemenea, prezenți în sala de judecată, s-au căsătorit, de asemenea, în condiții asemănătoare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase